Jump to content

molim prijedlog-moja kuća?


happymom4

Preporučene objave

nadam se da sam na pravom mjestu,ako nisam preusmjerite me i unaprijed se ispričavam.

situacija je ovakva- ja i suprug smo u braku kupili kuću zajednički s time da sam ja upisana kao vlasnik 1/1, jer sam potom podigla i namjenski kredit uz hipoteku.no,kako se sve u životu okrene tako sam i ja silom prilika napustila kuću s dijecom i pokrenula razvod koji je upravo(nepravomoćno) završen. cijelo ovo vrijeme razvoda(godina i pol) a naravno i prije ,meni su dolazili dugovi- ovrhe za neplačene režije, pa i rate kredita. ja znam da sam ja bila pravno dužna plačati kredit ali uz troje dijece i njegovo odbijanje sudjelovanja u bilokakvim troškovima to nisam u mogučnosti. i tako mi je sad stigla opomena pred otkaz ugovora op kreditu...

ex je potegao pitanje vlasništva i time stavio veto na raspolaganje kućom čim sam napustila kuću ali tu još ništa nismo rješiuli jer on želi kuću a ja da nastavim otplačivati.ja sam tražila pola kuće i podjelu nastalih troškova, kao i kredita.

e sad, kako nemam druge, moram ga kontaktirati da znam što da uopće očekujem. razmišljala sam o tome da mu predložim prodaju, pa podjelu novca, ali ako ništa drugo,iz inata neće htjeti. ima tko kakav zanimljiv prijedlog?

kako sve ovo rješiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prema obiteljskom Zakonu bračni drugovi kao i vanbračna zajednica, izjednačena je u pogledu vlasništva bračnih partnera stečenih u braku.

 

Brak, odnosno izvanbračna zajednica mora trajati NAJMANJE 3 godine neprekidno. Iz braka kao i vanbračne zajednice u kojem su i djeca potpuno izjednačena, sva imovima stečena u braku dijeli se na podjednake dijelove, ukoliko nije označeno drugačije (oporuka jednog od bračnog partnera, Ugovori o dosmrtnom ili doživotnom uzdržavanju)

 

Pošto ste vi nosilac kredita za gradnju kuće trebat ćete podnijeti tužbu protiv supruga.

Prilikom eventualnog razvoda braka Sud će ocijeniti na koji način će se vršiti dioba imovine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

razvod je donešen a o kući se vodi zasebna parnica gdje on traži pola kuće a ja pristajem uz uvjet da plaća i kredit s obzoirom da on tamo živi.no on to ne želi.kako se sve skupa oteglo,duga se skupilo pa ja sad želim njemu predložiti prodaju kuće,ali sumnjam da će pristati.ako prepustim da banka uđe u sudku naplatu potraživanja,kuća će završiti na bubnju(nadam se)jer ne bi htjela da se meni opet blokiraju računi.zato molim neki prijedlog što i kako napraviti,da sve skupa završi?naravno,što brže i bezbolnije?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija