Jump to content

pozdrav s jednog malog juznog otoka


super

Preporučene objave

Jeste li primjetili kako naslov nema veze s pod podforumom i da pocetak ne pocnije s velikim slovom? Sto jos mozete uociti?

 

Ajmo' ovako, reci cu vam zasto proklinjem ovu drzavu -

 

Potrosio sam 200KN za izvaditi Z.K. izvadak i posjedovni list. Nit sam ne znam koja je razlika? Zatim prije tog sam zvao geodeta za izmjeravnje parcele i tu sam potrosio 2500KN. Zatim tabularne izjave, ovjere, zahtjevi za uknjizbu i tu sam koji par stotina kuna potrosio. Preslike katastra, te namjena zemljisa... i stosta.

 

Pise da sam ja vlasnik po imenu, da imam zemlju, dvor i kucu na njoj? Da mi je samo znati odakle te informacije... cak sam od nekog arhetonskohg fakuletea iz ZG dobio dozvolu za rekonstrukciju... davno

 

Isao ja sad kod urbanista da mi da lokacijsku te gradevinsku, tj rekonstrukcisku dozvolu postojceg objekta i dobio ovaj odgovor: ne moze se tu nista. Cita on neki clanak... ''smrklo mi se da ja tu ne mogu dobiti uporabnu dozvolu i zapoceti neki obrt?!''

 

Inace ne radim u drzavnoj firmi i nemam redovitu placu pa se moram snalazit, jel da? A fleksibilnosti nema? Postoji samo ovisnost od jednoj - jedinoj osobi u urbanistickom uredu koji odgovara: ja se u to ne bi dirao, vi izgradite po svom... ili mozda o gradonacelniku i njegovoj pukoj volji sto se sljedece doci na dnevni red da se urbanizira...

 

O poljoprivednim zemljistima pricam?

 

ako si 1000m od obale ne mos nista. ako si povise i imas vise od 1000m2 mozes gradit.. ako je nesto tu bilo po avijonskom snimku iz 82 mozes i ako si bio pametan 2003 je trajao par mjeseci zakon da se jave neki za legalizaciju. (pitam se koji to?) a neki su na temlju dva svjedoka i sudskog vjestaka legalizirali cuda ne videna...

 

no dobro... tko je mene tjerao da se ja hvatam kucice za odmor koja je 400m od mora i ima parcelu samo 500m? da vam kazem tko? meni je mama nasljedila samo toliki komadic vinograda jer ih je puno trazilo...isto. ja s 500m ne mogu nista nego nagraditi malu kucicu. vinograd na tu malu povrsinu nece ici. s tim da imam nepunih 30g.. zasto ja sad moram patiti oko te gradnje, a drugi su se snasli samo sto su se rodili prije mene? i bili su u malo boljoj finaciskoj moci vjerujem!

 

Tko koga tu zavarava i koci? Da lokalni stanovnik ne moze sebi napraviti 35m2 kucicu na poljo. zem. za odmor za sebe i na svom?

 

Kao svi zivimo od poljprivede? Turizma nema na jugu? Tko kroji takve zakone? Pa za vrijeme gradnje Dubrovacke republike jel bila zabranjena trgovina, prodaja, gradnja i slicne stvari...? Sto da ja radim? Da cekam 30 godina da se zakon pomjeni ili da dode neki hiper-aktivan gradonacelnik koji ce napraviti malo movinga u urb. planovima tj namjenama poljo. zemljinih povrsina?

 

A taj isti kaze ne mogu ja tu nista, odluka dolazi iz vrha? O kojem mi vise vrhu pricamo? Gdje god dodes, svi pokazuju na vrh?

 

Ja imam i kucu u gradevnskoj zoni i uredno placam pausalni porez za moje djelatnosti, nikad kaznjavan itd... ali cemu ova zabrana? Cemu zakoni koji izgledaju kao: izmisljamo ih samo da bi vi placali na njima?

 

Ili su se mozda u ovo ukljucili zastitari obalnog podrucja? Na bacvicama u Splitu se gradi vidim... Daj promislite malo da nas ima i malih koji zelimo malo vise

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija