Jump to content

članak 57. točka 1.


sweety

Preporučene objave

Zatečena sam u vožnji bez vozne karte. U roku od osam dana moram platiti navedenu kaznu,u slučaju nepćanja pokreće se sudski postupak. Sad mene zanima dali će stvarno sudski postupak biti pokrenut ako ne platim kaznu ili? I ako dođe do toga i moram u zatvor dali to ode u zastaru? unaprijed hvala na odgovorima.. :namiguje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Lav je napisao:

Ne mijenja,nebojte se. Jedino da ste stalni prekršitelj(tj.stalno Vas nalaze kontrolori bez karte i zapisuju) pa napravite iznos od 500 kn i više protiv Vas bi se pokrenula ovrha od strane javog bilježnika itd.,ali to Vas trenutno ne zanima pretpostavljam :-D

 

Pa niste baš u pravu sa odgovorom!

 

Osoba koja je zatečena bez vozne karte, počinila je prekršaj i ukoliko je bila legitimirana od službene osobe u tramvaju, bit će podnesena prekršajna prijava.

Bez obzira da li je osoba zatečena jednom ili 20 puta, ne mijenja na stvari.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa ja svakako nisam rekao da se ne radi o prekršaju,u ovom slučaju prvo se radi o nepoštivanju ZET-ovog ugovora(pretpostavljam da je Zagreb).Tvrdim da je smiješno ako će sad zbog jedne vožnje bez karte otvarati se postupak pred sudom i u to čisto sumnjam.Možda je to praksa u Zagrebu,ali nije u mom gradu.Uostalom savjet je da se iskoriste svi pravni ljekovi u ovom slučaju,radi se stvarno o gluposti,pa svi smo bili klinci,a i da nismo karte su preskupe,a da ne pričam o monopolu.Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija