Jump to content

Pravo na nekretninu nakon dužeg posjeda


Gustavo

Preporučene objave

Niste naveli dovoljno činjenica, očito mislite na dosjelost????

Međutim nesređene zemljišne knjige neće vas niti nikoga osloboditi troškova oko raščišćavanja, pitanje je samo ako će vam se to isplatiti.

Naime, geometar će vam uzeti mnoooooogo novaca.

Nije da vas obeshrabrujem, ali je meni za raščišćavanje zbrke oko katastra i gruntovnice za desetak parcela rekao oko 20.000 EUR.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zemljište je sređeno,nisu potrebne izmjere,samo moji roditelji nisu nakon kupnje proveli prijenos u gruntovnici jer su zemljište kupili od treće osobe,o tome postoje papiri,ali je to prilična zavrzlama koja bi koštala tako da bi to radije ukoliko je moguće rješili pravom posjeda ili dosjelošću.Naime u gruntovnici se kao vlasnik vodi gospođa koja više nije živa koja je tu zemlju prodala toj trećoj osobi koja je pak prodala mojima,ali nijednu prodaju nisu proveli u gruntovnici.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zamolite osobu koja je kupila od gospođe koja je kao vlasnik upisana u gruntovnici (navedeno da je umrla)da se upiše u gruntovnicu kao vlasnik.morat će i nešto platiti.pošto dobije izvadak da je vlasništvo 1/1 sa vašim roditeljima treba otići u gruntovnicu i pokazati kupoprodajni ugovor sa vašim roditeljima i oni se upisuju kao novi vlasnici.i to će koštati neki sitni novčića.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija