Jump to content

oduzeta vozačka-hitno!


missLilly

Preporučene objave

ljudi, molim vas pomagajte!

u subotu/nedjelju u 1 ujutro, zaustavila me, točnije mog dečka i mene policija, i on je napuhao 0,58.

nije da smo nešto pili, išl smo u malu šetnjicu morem, predvečer i na terasi jednog kafića svirao je neki bend, tako da smo sjeli i popili svatko 3 deca bijelog vina.

najgore od svega što je to more udaljeno 200m od kuće, tako da je bilo glupo što smo uopće uzeli auto, ali eto, mislili samo prošetati, ispalo skroz spontano da smo sjeli i popii nešto.

još se on cijelo vrijeme žalio na žgaravicu i otezao s tim vinom, tako da je posljednji dec popio baš prije nego što smo krenuli, što znači da od tada do puhanja nije prošlo svega pet minuta. i 70m ispred kuće zaustavila nas policija, on je odmah pristao na testiranje, i ostao iznenađen što je toliko napuhao. policija je sastavila zapisnik, on je potpisao, i pošto je stvarnobio potpuno priseban i nije izgledao nimalo pijan, policija nas je pustila da se odvezemo doma i rekla da dođe u srijedu po vozačku.

sutradan sam ja malo istraživala po internetu i otkrila da je kazna minimum 2000kn i da se gubi vozačka na 3mjeseca.

da li ima smisla ikakvu žalbu ili prigovor ulagati?

on je svjestan da je kriv, inače smo i jedno i drugo baš protiv vožnje pod utjecajem alkohola, ali eto ovo se baš zalomilo. nije mu problem platiti kaznu, (mada je u lošoj financijskoj situaciji,plaća mu je 3000kn, otplaćuje kredit za auto..) ali vozačka mu je jako potrebna, posebice za posao.

da li itko zna što nam je činiti? postoji li ikakva mogučnost prigovora da barem ne izgubi vozačku, li da to ne bude 3 mjeseca, nego manje?

može li mi itko poslati formu kako bi trebala izgledati žalba, tražila sam na forumu, ali uglavnom su slane na p.m.

nikad nisam bila u sličnoj situaciji, stoga mi treba što više informacija.

unaprijed zahvalna!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dobro,pretpostaviti ću da je sa tolerancijom ako Vam je dečku bila oduzeta vozačka.Ovako,kako se radi o malom prekoračenju odredbe od 0,5 promila alkohola napišite prigovor kada Vam dođe prekršajni nalog.Stvarno je ovo malo prekoračenje, ali ipak je u odredbi za kaznu od 1000 do 2000 kn što ćete. Prigovorom(ako bude prihvaćen)uspjeti ćete odlagati kaznu,do zastare jako teško,jer se još nezna dali je uopće izvedivo,ali moći će dečko voziti do rješenja o presudi.Sad vjerujem da Vam sve ovo zvuči zbrčkano.Uglavnom,ako dobije kaznu,javite mi se na p.m. pa ću Vas dalje uputiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

drago mi je što je netko odgovorio, prestrašilo me samostalno kopanje po noom zakonu, svugdje nailazim na različite podatke.

sa tolerancijom,na žalost. :-(

sutra ide na policiju po vozačku pa ćemo vidjeti kakva kazna će uslijediti, nadam se da neće biti nešto strašno, ako bude javit ću vam se.

zahvaljujemna savjetu :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom se fakultativno izriče samo prek. sud po prekršajnom zakonu:PZ:"mjera zabrane upravljanja motornim vozilom može biti primijenjena prema počinitelju prekršaja protiv sigurnosti prometa kad postoji opasnost da će upravljajući motornim vozilom ponovno počiniti takav prekršaj". s obzirom na malu koncentraciju alkohola i ako nije kažnjavan i ne bude previše zajebavao suca vjerovatno mu neće biti oduzeta vozačka.postoji druga mogućnost koju sam već naveo u jednom postu,naime u konkretnom slučaju policija mora izdati obavezni prekršajni nalog (jer je kazna do 2000,00kn),ali tim nalogom ne može uzeti vozačku, pa ako dečko plati kaznu i ne piše prigovor neće doći do prekršajnog postupka tako da mu sud neće moći uzeti vozačku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija