Jump to content

Debilno pitanje,ali ipak


sale10000

Preporučene objave

moze bit neposredno opazanje,vi se zalite na presudu i recite da ste sigurni da ste prosli na zuto i da niste mogli kocit jer je auto iza vas bio preblizu te da bi kocenjem ugrozili promet.to prolazi,ali sa tim da nemate prijasnjih prekrsaja u prometu.Iako mislim da necete dobit kaznu jer policija zna da cete se zalit jer to tako cesto zavrsava.

O kazni ne pitajte,jer bolje da ne znate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne potpuno tocno. Inace se objasnjava da ukoliko je na semaforu upaljeno zeleno svjetlo, vozi se istom brzinom, utvrdjenom zakonom (naselje) ili znakom, dakle ne smanjivati. Osim ako nije iz nekog drugog razloga to potrebno. Inace bi svi pred semaforom kocili. E, sad, ako je zaustavni put otprilike kvadrat prve znamenke brzine, to znaci da za 50km/h je potrebno otprilike 25 metara za zaustavljanje. Nemora biti prevelika brzina.

 

Zuto svjetlo samostalno upaljeno na semaforu ne znaci nuzno zabranu prolaska, uostalom to pise:

 

Članak 59.

 

(1) Na raskrižju i na drugom mjestu na kojem se upravlja prometom uređajima za davanje znakova prometnim svjetlima (semaforima ili drugim uređajima), prometna svjetla za sudionike u prometu znače:

1) crveno svjetlo – zabranu prolaska,

2) zeleno svjetlo – slobodan prolazak,

3) žuto svjetlo – upaljeno samostalno, znači da vozilo ne smije prijeći crtu zaustavljanja niti smije ući u raskrižje, ako se u trenutku kad se žuto svjetlo pojavi, nalazi na takvoj udaljenosti od prometnog svjetla da se može na siguran način zaustaviti.

(2) Žuto svjetlo upaljeno istodobno s crvenim svjetlom označava skoru promjenu svjetla i pojavu zelenog svjetla, ali ne mijenja zabranu prolaska koja je dana crvenim svjetlom.

(3) Žuto treptavo svjetlo obvezuje sve sudionike u prometu da se kreću uz povećani oprez.

(4) Zeleno treptavo svjetlo služi za upozorenje sudionika u prometu na skori prestanak slobodnog prolaska i na pojavu žutog, odnosno crvenog svjetla.

(5) Novčanom kaznom u iznosu od 2.000,00 do 5.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji, na mjestu na kojem se promet upravlja uređajem za davanje znakova prometnim svjetlima, ne zaustavi svoje vozilo na znak crvenog svjetla.

 

Naglasak je na sigurnosti i sigurnom zaustavljanju, pa je uvijek stvar procjene vozaca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kako to ide u praksi: vlasik vozila dužan je na zahtjev u određenom rku (8 dana) dati VJERODOSTOJAN podatak o osobi kojoj je dao vozilo na korištenje. međutim i "ne sjećam se kome sam dao auto" je vjerodostojan podatak, treba samo biti dostavljen u roku. zakon nigdje ne definira što je "vjerodostojan podatak"

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija