Jump to content

drugi stup


otkos10

Preporučene objave

Ja sam ljudi uplaćivao 3. dobrovoljni stup neku sitnu lovu i sad kad sam otišao u mirovinu pitam ja u tom fondu šta je s mojim novcima koje sam do sada uplatio i zamislite, kaže meni jedna mlada dama "vi više nemorate ako nećete uplaćivati, a i možete, ali do vaših novaca do 50 godine života ništa" ispada da ja sad u mirovini uplaćujem si za mirovinu u 50 godini života, koje su to ludosti :misli: al neka kad sam se dao nagovorit tako mi i treba :zao:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Duro je napisao:

Ne bih želio nikoga braniti ili paliti vatru, ali zar se nisi raspitao o uvjetima prije potpisivanja papira... (npr. meni teta odmah između ostalih info i uvjeta rekla: prije pedesete ništa...)?

 

 

moglo se raspitati za iii stup, ali u ii su morali ići svi koji su tada imali manje od 40 godina života.

a poanta je što za sredstva uplačena u ii stup, prilikom odlaska u mirovinu po zophbdr nitko živ ne zna gdje su zaista. :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Manje mirovine za sve s "drugim stupom"

Ako uz prvi mirovinski stup štedite i u drugom stupu, mirovina bi, suprotno očekivanju, mogla biti još i manja, javlja HRT. Naime, dio iz drugog stupa je malen jer niste mnogo uštedjeli, a iz prvog ćete dobiti manje zato što ste uključeni u drugi. Drugim riječima, umjesto većih mirovina, oni koji sada odlaze u mirovinu dobivaju manje nego što bi dobivali da su ostali samo u prvom stupu. Mirovinski fondovi od početnih više od 11 posto prinosa na godinu, ove godine bilježe minuse. No tvrde da to nije zabrinjavajuće jer je riječ o dugoročnoj štednji koja ima "dobrih i loših godina".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija