Jump to content

Što, dokle i čemu se nadati?


UMDDRH-OS

Preporučene objave

Pozdrav svim braniteljima diljem Hrvatske. Molio bih vas za savjet i ako mi možete pomoci da shvatim što se dogadja s mojim predmetom. Naime svi mi daju šture ili nikakve informacije pa ne znam na cemu sam. Ovako, na bolovanju sam od 1.9.2007 koje i sada traje. Lijecim se od ptsp-a od 1995 sa dijagnozom kronicnog ptsp-a sa promjenama osobnosti. 2000.g predajem papire za za status hrvi-a i braniteljske mirovine, ali sam odbijen. Ponovno predajem papire prosle godine za hrvi na osnovu pogorsanja, ali opet me odbijaju i predmet sam dao na Upravni sud. Sad sam na 100% bolovanja kao posljedica Domovinskog rata. Bio sam na povjerenstvu za preostalu radnu sposobnost u 4.mj ove godine (2008). Predmet odlazi u Zagreb i nalazi se u mombs-u. Na reviziji moje invalidnosti. Kazu mi da se rijesava da li ce biti opca ili profesionalna mirovina, ali meni na povjerenstvu u Osijeku nista nije rekao vjestak samo da cekam rjesenje koje ce doci za dva do tri mjeseca. Cemu se sad mogu nadati i kad bi to rjesenje moglo biti gotovo? Na povjerenstvu za bolovanje doktori kazu da cekaju rjesenje jer iz moga radnog mjesta sa ptsp-om mogu raditi. Koja su moja prava u tom slucaju?

Nisam napisao da sam maloljetni dragovoljac 1991-1997 vojska i specijalna jedinica policije. Imam cin vodnika. Molim vasu pomoc što mogu ocekivati od toga svega. Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u pravilu vještak ti i ne govori kakav je njegov prijedlog u vezi mirovine(ima izuzetaka u Os.)jer krajnja je odluka u zg.čudno da toliko dugo ti ne stiže riješenje.ako dobiješ profesionalnu ideš na pogoršanje stanja i zahtjev za opću.ako dobiješ riješenje za invalidnost morat ćeš povući tužbu da bi ti mogli isplačivati mirovinu.ali tek kad vještak odredi postotke rat-mir.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

invalidnost tj.status HRVI i procijena radne sposobnosti nisu

u izravnoj vezi.To su dva odvojena postupka.

 

zbog statusa HRVI zahtjev za ocijenu invalidnosti podnosiš državnij upravi,odjelu za branitelje.

 

za ocijenu radne sposobnosti zahtjev podnosiš nadležnom mirovinskom (HZMO) i za isto ne moraš imati status HRVI da bi otišao u mirovinu.

 

kada dobiješ status HRVI u nalazu i mišljenju navedenotemeljem čega si dobio invalidnost pa to eventualno može uticati na omjer rat-mir

 

ne povlaći tužbu sa Upravog suda ako se istom treba odlučoti o visini invalidnosti.

Veča invalidnost i ako je čl.5.st.1. ili 2. povečava omjer rat-mir i to u korist rat.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sve ovisi šta piše u nalazu i mišljenju drugostupanjske liječničke komisije.

postoje rubrika: -povreda i ozljede -

- bolest - koje se priznaju da su nastale u svezi djelovanja u HV

 

- bolesti koje se ne priznaju kao posljedice djelovanja u HV

 

ukoliko na mirovinskoj prevladava povreda ili bolest koja se prizna da je nastala zbog djelovanja u HV-prevladat će -rat

 

 

kod mene sve posljedica djelovanja u HV i radna sposobnost 100% u svezi rata čl.2 st.2. stari ZOPHBDR

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao maloljetni dragovoljac, koliko ja znam, sumnjam da će im to nešto predstavljat. Općenito, da imaš ne znam kakve papire i ne znam kakve bolesti ili ranjavanje, jednostavno ne možeš reći "mogu očekivati ovo ili ono" jer ne postoji pravilo. Ja i frend smo paralelno prolazili proceduru sa 99% identičnim elementima ( vrijeme provedeno od 91. do kraja, ranjavanje, bolest itd.), on je kod vještaka dobio 70/30 a ja 40/60 opća što je i potvrđeno u MOBMS-u. Ono što ja slobodno zaključujem je to da ne gledaju kompletan predmet i "režu" od oka. 100% bolovanje ti isto tako ne igra ulogu u određivanju omjera rat/mir, jer puno bolovanje dobiješ ako izvještače da ti je to za što si na bolovanju posljedica rata, dok u određivanju omjera ti igra ulogu i postojanje bolesti koje nije posljedica rata a koje izvlače pitaj Boga odakle.Temelj za opću? Vrlo jaka med. dokumentacija i dobra volja vještaka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da upravu si

a kako lako dođu do mirovina oni koji su se skrivali po podrumima nisu vidjeli ni doživjeli ni 1% ono što smo mi, tko im izdaje ratne puteve, tko im piše nalaze,itd

neki dan sam vidio da čovjek dobije 20% rvi a nema dana na 1 crti nevjerovatno

valjda zato mi nemožemo ostvariti svoja prava i sa toliko muke, jer oni su ti borci,oni su heroji čovječe,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija