Jump to content

Prekršaj nepropuštanja pješaka


CorpusAegrus

Preporučene objave

Pozdrav!

 

Neki dan sam zaustavljen od strane policije zbog ne propuštanja pješaka na pješačkom prijelazu. Znam kako ide stvar s pješacima u svezi propuštanja na cestu (dovoljno da pokaže namjeru), međutim, radi se o cesti s 3 trake, bila je gužva i kolona.. u trenutku kada sam se nalazio na nekih 2m od pješačkog spazio sam pješaka ali nisam se mogao sigurno zaustaviti te lagano produžio i dao njemu do znanja da se ispričavam.. Ali, poolicajac je bio nekih 50m od toga i prešao 2 trake da bi mene u trećoj zaustavio.

Uglavnom, napisao mi je kaznu od 500kn, ja sam to potpisao jer nisam imao vremena pregledavati što piše (zbog žurbe na ispit), ali naknadno sam uvidio da je dosta loše napisana, loša pismenost. Zanima me mogu li se žaliti na kaznu i kako? Imam rok žalbe do ovog četvrtka,02.10.2008 g.

 

Unaprijed hvala, pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Žaliti se uvijek možeš, ali je pitanje koliko se to isplati. Jer žalbom kreće sudsko ročište, pozivaju se sve stranke, a sud uvijek vjeruju policiji, a sumljam da bi policajac rekao na sudu nešto drugo nego je napisao na kazni, tako da bi na kraju uz kaznu trebao još platiti i sudske troškove. Što se tiče kako je kazna napisana, to je dokaz nepismenosti i nestručnosti policije, nije niti sudstvo daleko. Nekad se isplatilo žaliti na takve kazne, pa to vući do zastare, ali sada je zastara 4 godine, tako da ništa od toga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

možeš se pokušati pozvati na čl. 43. ZSPCa:

"Vozač koji namjerava na cesti ili drugoj prometnoj površini obaviti neku radnju vozilom (uključiti se u promet, prestrojiti, odnosno mijenjati prometnu traku, pretjecati, obilaziti, zaustavljati se, skretati udesno ili ulijevo, okretati se polukružno, voziti unatrag i sl.) ne smije početi takvu radnju ako time dovodi u opasnost druge sudionike u prometu ili imovinu."

 

ako je pješak bio na sigurnoj udaljenosti da se nisi morao zaustaviti, a tebi je zbog brzine bilo neprikladno kočiti možda sudac uvaži ovo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija