Jump to content

granica posjeda


ivap

Preporučene objave

Ured državne uprave u ? županiji, Služba za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, graditeljstvo i imovinsko-pravne poslove, Ispostava ?

Morate znati broj katastarske čestice o kojoj se radi i katastarsku općinu, a poželjno je imati i kopiju katastarskog plana. Uglavnom, oni će Vam reći sve potrebne informacije vezane uz gradnju i uvjete koji su na tom dijelu trenutno na snazi (generalni urbanistički plan ili prostorni plan uređenja, urbanistički plan uređenja, detaljni plan uređenja).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

deni1 je napisao:

bok,

zanima me da li je određeno koliko točno mora nekretnina biti odmaknuta od granice tj, susjednog posjeda? i od koje godine to vrijedi?

 

Najmanje 3 m ako se sa susjedom ne dogovori da može i bliže.

 

A od kada vrijedi ne znam, ja sam 2007 dobio građevinsku dozvolu i tako piše. Kada mi je geodet okolčivao di če mi biti temelji okolčio je 3 m od ograde na najbližem djelu do susjeda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovo mi se super previše čini, ajd 30 cm pola metra , metar, ali 3, mislim da je to ipak previše, sta onda u slučaju da je plac 9 m širok? 3 sa jedne strane, 3 sa druge i ostane ti 3 m za širinu kuće, nema logike.

imamo mi i česticu i plan i sve, ali kako dokazati a ne ponovo premjeravati, da baš je tu granice, a ne 5 cm dalje?? 25 godina se nije nitko bunio a sadase posvađaju radi grozda! grozno, zat ne bi volili da kazu da naš krov pada na njihov dio....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

Najmanje 3 m ako se sa susjedom ne dogovori da može i bliže.

 

quote]

 

da se ne natežete oko propisa, trebate u mjestu na kojem se parcela nalazi pogledati Prostorni plan vašeg mjesta, sela, grada, općine.

Tamo pod Člankom "smještaj građevine na parceli" decidirano je odlučeno kako će objekat biti lociran na čestici.

Ovaj prostorni plan uređenja varira od mjesta do mjesta, ali ne jako bitno.

U mojo općini taj članak glasi ovako:

 

St. 2.2.1 MJEŠOVITE ZONE NAMIJENJENE PRETEŽNO STANOVANJU

 

Članak 20. SMJEŠTAJ GRAĐEVINE NA PARCELI

 

Slobodnostojeće građevine se grade na udaljenosti od 3,0m od bliže susjedne (dvorišne) međe.

 

Jednom svojom stranom slobodnostojeća građevina se može smjestiti i na manju udaljenost od 3,0 m od međe, ali ne na manju od 1,0 m, i to u slučaju da smještaj građevine na susjednoj parceli omogućava postizanje propisanog razmaka od 4,0 m između građevina.

.

 

Iznimno od stavka 1. i 2 ovog članka, udaljenost građevine od međe može biti i manja od 1,0 m, ali samo u slučaju zamjenske izgradnje, dogradnje i nadogradnje postojećih građevina koje su već izgrađene na udaljenosti manjoj od 1,0 m, pod uvjetom da se poštuju ostali uvjeti iz Plana, a osobito u pogledu međusobnog razmaka susjednih građevina.

 

 

Na dijelu građevine koja je izgrađena na udaljenosti manjoj od 3,0 m od susjedne međe, ne mogu se projektirati niti izvoditi otvori, osim u slučaju kad je susjedna parcela javna zelena ili prometna površina.

 

 

Otvorima u smislu stavaka 4. ovog članka ne smatraju se fiksna i otklopna ustakljenja neprozirnim staklom maksimalnih dimenzija 60x60 cm, dijelovi zida od staklenih opeka, ventilacijski otvori maksimalnog promjera 15 cm, a kroz koji se ventilacija odvija prirodnim putem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija