kastela objavljeno: 6. listopad 2008. Dijeli objavljeno: 6. listopad 2008. Poštovani molim Vas za pomoć. Zanima me kad dobiješ uvjerenje o uporabi, da li se s tim uvjerenjem možeš upisati u katastar i zemljišne knjige kao vlasnik ili trebaš u neko doba tražiti i uporabnu dozvolu? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sanja_25 odgovoreno: 6. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 6. listopad 2008. Uvjerenje o uporabi, koliko ja znam, je skoro ista stvar kao i uporabna dozvola, samo kaj se uvjerenje dobiva po novom zakonu.... sto se upisa tice, sa pravovaljanim elaboratom moze se objekat upisat u katastar, pa ga nakon pravomoćnosti salju u gruntovnicu ili ga sami nosite... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Defacto odgovoreno: 9. prosinac 2008. Dijeli odgovoreno: 9. prosinac 2008. Uvjerenje o uporabi je potpuno isto što i uporabna dozvola samo se ono izdaje za objekte izgrađene prije 1991. g. , a uporabna dozvola za one izgrađene nakon 1991 g. Za to uvjerenje ste morali predati presliku građevinske dozvole odnosno potvrdu glavnog projekta te dokaz da nije u tijeku postupak građevinske inspekcije. Ukoliko ste takvo uvjerenje ishodovali vama za upis i kompletnu legalizaciju vaše nekretnine ne treba više ništa!! Čestitam!!!!! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Diana7 odgovoreno: 11. prosinac 2008. Dijeli odgovoreno: 11. prosinac 2008. Molim upućene za informaciju do koje faze mora biti dovršena kuća da bi se dobila uporabna...nešto sam čula da moraju biti dovršene sve etaže (pregradni zidovi, podovi i zidovi u prostorijama, instalacije....) ...hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.