Jump to content

plača i odbitci


uzeljko

Preporučene objave

Draga gospodo

Ima li ikog pametnog na ovom forumu ili u pravnoj struci ko mi može reći koliko mi se najviše smije ukupno odbijati od plače za bilo koje zabrane osim uzdržavanja i po kojem propisu, odnosno koliko mi mora ostati od plače kad mi se svi odbici odbiju.

Osim toga želio bi i znati po kojem redu idu zabrane- da malo pojasnim- što je prvo ili jače krediti ili sudske ovrhe.

Bit ću do groba zahvalan onome ko mi argumentirano odgovori jer ni moja pravna služba u sindikatu , svaki put kad ih pitaš drugačije odgovori.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Izmjenama Ovršnog zakona (NN 67/08) koji se primjenjuje od 17.6. ograničen je iznos zapljene plaće. Sada se može plijeniti sve iznad iznosa koji predstavlja 2/3 prosječne neto plaće u RH, a ako ovršenik prima manju plaću od prosjećne neto plaće u pravnim osobama u RH, tada se ograničenje odnosi na 2/3 njegove (radnikove) plaće (ne odnosi se na uzdržavanje djeteta). Zakon o radu propisuje drugačija ograničenja, ali bi se trabao primjenjivati Ovršni zakon. Plaća radnika je zaštićena na navedeni način i nakon isplate na tekući račun.

Prednosni red u slučaju kada postoji isprava o suglasnosti zapljene plaće i kada postoji rješenje o ovrsi, utvrđuje se: - za rješenje o ovrsi - dan primitka ovršnog prijedloga na sudu ili kod javnog bilježnika, a - za ispravu o zapljeni plaće po pristanku ovršenika - prema datumu dostave poslodavcu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija