Jump to content

Prometni prekršaj - pravomoćnost/zakašnjenje/rad za opće dobro


OpasanNekiLik

Preporučene objave

Prije 1,5 godine zaustavio me policajac s tvrdnjom da sam vozio preko ograničenja (70km/h na mjestu gdje je ograničenje 50km/h). Pošto policajac nije imao uperen laserski mjerač brzine u mene tijekom mog dolaska do točke gdje se on nalazio i očitao moju brzinu nego je otišao po laserski pištolj u auto i uzeo ga sa sjedala (na njemu je već pisalo 70km/h). Nisam ga htio pokušati podmićivati niti potpisati prijavu i kulturno se mi rastali, ja s namjerom da tu prijavu osporim kasnije na sudu.

 

Prije neki dan, dakle nakon 1,5 god, dolazi mi poziv na sud gdje bih se trebao izjasniti hoću li pravomoćnu presudu kazne od 500 kn pretvoriti u rad za opće dobro ili u zatvor.

 

Mene zanima sljedeće; kako je moguće da ova prijava postane pravomoćna presuda bez da sam bio na ikakvom sudu i suočio se s policajcem?

 

Također prijava je poslana 13. u mjesecu za ročište 15. u mjesecu (znači za 2 dana). Ja sam poziv podigao unutar onih tjedan dana kako stoji na pošti 18. u mjesecu i vidim da sam već zakasnio (nisam znao prethodno za kad je ročište zakazano). Kako mogu poslati tako da kad podigne poziv već sam zakasnio?

 

Kako taj rad za opće dobro izgleda i što bi čovjek mogao očekivati?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bio sam na sudu vidjeti što s ovim. Tamo me dočekala neka sudska službenica (nije sutkinja) u sobi i cijeli razgovor se odvijao onako u nekoliko minuta s nogu (nisam imao gdje ni sjesti da normalno porazgovaramo). To je onaj tipičan razgovor kad te se službenica hoće po hitnom postupku riješiti tako što ti ništa ne odgovara nego sve s jednom rječju kako bi ti otišao ili podigao glas na takav odnos nje prema tebi, ali ja sam baš za inat bio pretjerano ljubazan i molio da mi odgovori koja su moja prava i što mi preostaje itd.

 

No sve je bilo tipa; "hoćeš platiti kaznu, pristati na rad za opće dobro, ili zatvor". Kad kažeš da se ne slažeš s kaznom i da do sada nisam uopće bio upoznat s kaznom - odgovor je tipa baš me briga, kad pitaš za rad ne možeš znati ni koliko je to dana rada ni koji posao ni ništa moraš potpisati na slijepo! Ja ću to odraditi i za opće dobro, ali ako je to 10 dana, to mi nije adekvatna zamjena. Ma rekoh ja njoj, ja se želim žaliti na ovo, vi ako želite me zatvarajte zato što sam vozio 67km/h (nije 70 kako sam prije mislio nego 67km/h). Srdačno se mi pozdravili i tako ja sad čekam da mi pošalju rješenje za zatvor koje bi, prema riječima službenice trebalo stići za oko mjesec dana, i na koje se onda mogu žaliti. No kako tu nema nikakvog pisanog traga nije mi baš njoj za vjerovati.

 

Ovo je kadija te tuži kadija ti sudi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija