Jump to content

Porezna,moj knjigovođa i ja


moco

Preporučene objave

Imam neki čudan osječaj da moj knjigovođa ( iz jednog knjig.obrta) ima neki mačehinski odnos prema meni; bavim se s obrtom izjednačenim zanimanjem i u pdv-u sam, stalno ulažem u novu opremu i naravno očekujem povrat pdv-a,a knjigovođa s time stalno odugovlači i želi da te iznose ostavim za neka buduča razdoblja. Kada ja kasnim s mojim obvezama prema poreznoj naziva me i požuruje.Inače trebam dobiti veoma visok povrat koji ponovo ulažem u posao i tako stalno vrtim novac, međutim knjigovođa veli "pa onda će vam doći kontrola".Pa neka dođe, ja mislim da je sve u redu. Zbog čega moj knjigovođa zadržava moj novac u državnoj blagajni, nije mi jasno???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vas knjigovodja plasi vas kontrolom jer se on sam nje boji. Mozda bi se moglo otkriti da on ne zna raditi posao. Uzmite "krpice" (ne sve, nego ono sto se odnosi na taj povrat PDV-a) i odnesite drugom knjigovodji da vam kaze sto bi on tu uradio.

Korektan knjigovodja (ne prevarant niti muljator) tocno moze procijeniti koliko biste "kod njega" vratili. To mu je posao i za to ga placate!

 

To je kao kad idete kod dva doktora po zdravstveni savjet, ne samo kod jednog. Ali ste vi taj koji treba biti dobro informiran i znati odluciti. A posljedice odluke snosite u konacnici - vi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovako mogu ti dati savjet kao knigovođa, kontrola dolazi samo kad se traži povrat preko 100.000.00 kn, tako ako ti imaš pola milje ili više možeš rasporediti i idućih mjeseci tražiti dio po dio, naravno uz nalog za povrat pdv-a priložiti uru i iru i kopije nekih većih računa i to je to, a ta tvoja što odugovlači ne kužim zašto to radi povrat ćeš morati tražiti kad-tad, a ona mora raditi po tvom nalogu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vidi sa knjigovođom da li ti je sva dokumentacija "čista".

Obzirom da kažeš da se ulaže u opremu, da li je to oprema koja služi stjecanju dohotka (strojevi,alati...)jer ako je nešto za osobnu upotrebu,naravno da je na tankom ledu tražiti povrat PDV-a.Vidi da li je oprema uknjižena u dugotrajnu imovinu, ako je sve navedeno OK ne vidim razlog da se ne traži povrat.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija