Jump to content

Napuhao sam 0,74 i dobio kaznu.....


lunatic

Preporučene objave

prigovor treba obrazložiti.

 

obavezno morate navesti vaše pune podatke, puni broj prekršajnog naloga i razlog prigovora. u protivnom sud može bez rasprave rješenjem odbaciti prigovor. protiv rješenja o odbacivanju prigovora nije dopuštena žalba.

 

PREKRŠAJNI ZAKON

Članak 242.

(1) Prigovor se može podnijeti zbog:

1. poricanja prekršaja,

2. izrečene odnosno primijenjene prekršajnopravne sankcije ili određenih troškova u povodu izdavanja prekršajnog naloga.

(2) U prigovoru zbog poricanja prekršaja podnositelj treba navesti razloge poricanja prekršaja (nije počinio prekršaj, djelo nije prekršaj, postoje okolnosti koje isključuju krivnju).

(3) Ako se prigovor podnosi iz osnova stavka 1. točke 2. ovoga članka, podnositelj treba obrazložiti prigovor i podnijeti dokaze o činjenicama na kojima temelji prigovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ak moze jos par pitanja vezano za prigovor pa da bude sve na hrpi :)

 

1. Ako je rok za slanje prigovora 8 dana jel to znaci ak se 8 dan posalje preporuceno da je to u roku ili u 8 dana mora doc u PP?

 

2. Te na koji prekršajni sud naslovit prigovor ako samo znam da je PP na Jadranskoj Aveniji?

 

P.S. Nisam iz ZG

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

@petpetica

 

tvoj odgovor je tocan i svakako da bi prigovor trebalo napisati sukladno cl 242

 

ali

 

Članak 243.

(1) Kada tijelo koje je izdalo prekršajni nalog primi prigovor protiv prekršajnog naloga bez odgode će ga zajedno sa spisom predmeta dostaviti prekršajnom sudu nadležnom prema mjestu počinjenja prekršaja.

(2) Sud će rješenjem odbaciti nepravodoban i nedopušten prigovor te prigovor kojemu se ne može ustanoviti podnositelj ili prekršajni nalog protiv kojeg se prigovor podnosi.

(3) Ako prigovor ne sadrži potpis podnositelja, sud će pozvati podnositelja da ga potpiše u roku od 8 dana, a ako to ne učini, prigovor će se odbaciti.

(4) Protiv rješenja o odbacivanju prigovora nije dopuštena žalba.

(5) Prigovor koji ne sadrži druge podatke iz članka 236. ovoga Zakona uzet će se u razmatranje. Ako prigovor ne sadrži osnovu iz članka 237. stavka 1. ovoga Zakona, ili ona nije jasna, smatrat će se da je prigovor podnesen zbog poricanja prekršaja (članak 237. stavak 1. točka 1.).

(6) U postupku izdavanja obaveznog prekršajnog naloga nije moguće podnositi molbu za povrat u prijašnje stanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ljutko, amateru,

 

ponovno potpuno pogrešno savjetuješ ovdje i dovodiš postavljača posta u zabludu, vidi što je žena rekla gore, ukoliko u prigovoru ne osporavaš činjenično stanje i to ne obrazložiš, eto ti pravomoćnosti za tili čas. I ne samo to, ovisno o visini zakonom propisane kazne, takav se prigovor ovisno o svom sadržaju i dostavlja nekom drugom sudu (nekom višem možda?).

 

No očito je to malo prekomplicirana materija za kapacitet kojim raspolažeš, pa savjetujem postavljača posta da u širokom luku zaobilazi sve što si ovdje rekao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u prigovoru treba navesti podatke na koji broj prekršajnog naloga se odnosi, kao i ime podnositelja i potpis. podnosi se PP koja ga je izdala, a na temelju njega se pokreće prekršajni ppostupak pred nadležnim sudom. Ne treba se obrazložiti, i tada se presumira da je podnesen jer se prekršaj negira. Okrivljenik će dobiti poziv za raspravu pred sudom, na kojoj će iznijeti svoju obranu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da ne otvaram novu temu, nadovezat cu se na postojecu.

nedavno sam napuhao 0,87 i stigao mi je prekrsajni nalog od PP. izrice mi se novcana kazna od 1000kuna i temeljem čl. 199. St.8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama zastitna mjera zabrane upravljanjem motornim vozilom B kategorije u trajanju od 6 mjeseci.

prekrsajni nalog izdat izmedju ostalog na temelju zakona o sigurnosti prometa na cestama(N.N. br. 105/04 i 142/06).

koliko sam ja upucen ovo je temeljem starog zakona, u novom zakonu po čl.199. St. 8. nema oduzimanja vozacke dozvole.

 

ako platim kaznu i ne napisem prigovor ima li mi PP pravne temelje za oduzet vozacku dozvolu na 6 mjeseci?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija