Jump to content

korištenje godišnjeg odmora prije neplaćenog porodiljnog


ljubica13

Preporučene objave

Poštovani,

14.12. mi ističe porodiljni do godine dana djeteta. Razmišljam da ostanem još nekoliko mjeseci s djetetom kod kuće (3-4 mjeseca).Ako netko zna: mogu li prije toga koristiti godišnji odmor za ovu godinu (imam 25 dana) ili moram, ako se odlučim, odmah nastaviti neplaćeni porodiljni, odnosno neplaćeni godišnji? I koja je razlika između ta dva pojma?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možeš koristiti god.odmor za ovu godinu,a neplaćeni tj. mirovanje možeš koristiti do djetetove 3.god. i ne moraš ga koristiti nakon porod. odmah već kad hoćeš i koliko hoćeš dok dijete ne napuni 3. god..

A razlika između mirovanja i neplaćenog dopusta koje nema veze jedno s drugim je u tome što ti neplaćeni dopust poslodavac može,a i ne mora, odobrit na njemu je da odluči, a u ovom slučaju tj. kod mirovanja dok djete ne navrši 3 god. poslodavac o ničemu ne odlučuje ovo je tvoje pravo koje ti on ni na koji način ne može zabraniti i tvoja jedina obveza je da ga obavijestiš mjesec dana min prije početka korištenja mirovanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija