Jump to content

Otvaranje firme


cafedelmar

Preporučene objave

Da, Vi možete biti osnivač poduzeća a da pri tome niste u njemu zaposleni.

 

Što se tiče sjedišta poduzeća ono se može registrirati i na Vašu adresu stanovanja ali ukoliko djelatnost obavljate drugdje tada imate izdvojenu poslovnu jedinicu.

 

Niste definirali o kojoj djelatnosti je riječ tako da Vam ne mogu odgovoriti trebaju li Vam atesti ili MTU za što.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala,

 

znaci ja sad kao ne zaposlen i prijavljen na burzi mogu otvoriti firmu bez problema a i dalje ostati prijavljen na burzi.

 

Inace rijec je o servisu racunala i internet uslugama (internet klub). Kao obrtnik morao sam vaditi atest struje i donjeti zemljisne knjige poslovnog prostora, pa me zanima jeli to isto potrebno i za firmu. Ako bi firmu registrirao na kucnu adresu, dali postoje neki uvjeti za to ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obzirom da ste naveli djelatnost mogu Vam još reći da svakako možete obavljati posao u svojoj kući (stanu), bez ikakvih atesta.

Pretpostavljam da ste na Zavodu za zapošljavanje radi primanja naknada nezaposlene osobe, a kada Vam to istekne,možete se prijaviti kao radnik u svom poduzeću, barem i na minimalac (da Vas kao novog poslodavca ne opterećuju previše doprinosi).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 7 godina kasnije...

Pozdrav,

ja bi otvorila j.d.O.o. proizvodnja pčelarskih odjela, sivanje navlaka za sjedeće garniture, i još ima toga, prostor je u vlasnistvu supruga naravno u najmu kako to treba biti, mene zanima da li mi trebaju odredene dozvole, odobrenja, atesti ili neki minimalni tehnicki uvijeti za obavljanje navedene djelatnosti u kuci?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Pisalo bi se da sam direktor, dobivala bih placu i imala odredjene ulogu u komunikaciji sa klijentima i dobavljacima, zanima me mogu li samoinicijativno odstupiti sa te pozicije bez ikakvih pravnih posljedica i da li mogu u sutrasnjici biti odgovorna ukoliko je firma ostala nekome duzna u tome periodu dok sam bila na funkciji ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja bih rekao da imate "dobronamjernog" prijatelja koji želi raditi što ga volja, a da vi za to odgovarate. Jasno da ukoliko ćete se voditi kao direktor TD-a, da ste tada i odgovorni kako za vlastite, tako i postupke samog TD-a.

 

Razmislite si jako dobro o toj ponudi, jer meni zvuči kao traženje "žrtvenog janjca", a imate masu primjera gdje su ljudi tako završili čak i u zatvoru. Opet, sami najbolje poznajete ljude koji vam nude takav aranžman.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav.

 

Nigdje nisam naišla na ovako specifičnu situaciju pa vas molim za pomoć.

Zaručnik je redovan student i otvara j.d.O.o. Na početku su nam rekli da nije nikakav problem da sebe navede kao direktora, te smo se o tome raspitali u svakoj mogćoj kancelariji na koju smo mogli naići.

Čekamo samo upis u zavod za statistiku i nakon toga bi trebala ići prijava na HMZO I HZZO. No mene zanima kako to sada dalje funkcionira ako je on student?

Da li zaista on može sebe na studentskom ugovoru staviti funkciju direktora (kao npr sta se upisuje prodavac, konobar ..) i da on bude sami jedini zaposleni u j.d.O.o.?

Ili bi se trebao ispisati sa faksa( da, učinio bi to radi ovog posla) , izgubiti prava ili kako već?

 

 

Molim vas brzi odgovor jer zaista ne želi raditi ništa protiv zakona a institucije nam govore da ne postoji ništa što ide direktno protiv toga ali niti u korist toga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija