azriela objavljeno: 13. studeni 2008. objavljeno: 13. studeni 2008. Moja kćer je umrla sa 18 i pol godina. Za sobom je ostavila dugove od HT-a. Kako nije imala nikakvih nekretnina ni pokretnina HT se ne može naplatiti. Ja sam samohrana majka još jedne kćeri i zanima me da li ja moram podmiriti njenedugove.Naime radi se o tome da je sklopila velik broj ugovora sa HT-om o kupnji mobitela za jednu kunu,a iste je kasnije preprodavala.Radi se o iznosu od odprilike 200.000.00 kuna.Molim Vas da mi odgovorite kakve su moje obaveze,odnosno prava glede duga,te da li se odricanjem od nasljedstva mogu odreći i dugovanja.Hvala Citiraj
bovu odgovoreno: 13. studeni 2008. odgovoreno: 13. studeni 2008. da ,odricanjem od nasljedstva niste u obvezi vračati dugove dužnika onaj ko prihvati nasljedstvo vrača i dugove ostavitelja u visini ili vrijednosti nasljeđenoga. ako kći nije imala imovine neče biti ni ostavinske ali za njene dugove ne odgovarate pošto je bila punoljetna u vrijeme sklapanja poslova i nije trebala vaše odobrenje a nije ga tražio ni HT Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.