Jump to content

majka hrvatica otac srbin


brunhilda

Preporučene objave

  • 5 mjeseci kasnije...

Ne nije ih zaboravio, jer mrznja prema komunistima ili komunjarama, kako ih zovu neki, jest jedan izraz obicne mrznje.

Da podsjetim one koji misle da je u modi pljuvati po nekim civilizacijskim tekovinama - rasizam je bio sastavni dio fasizma (a da jos naglasimo da je upravo fasizam ubijao one koji su bili komunjare!)

 

Dakle nije ih zaboravio nego je upravo rekao suprotno od tebe!

Pa se TI misli!

 

Ali sve su mrznje izraz ljudske bijede...i truju srce onoga tko ju nosi.

 

Mozda je majka koja se pita kako izbjeci ocevu srpsku narodnost, naprosto napadnuta istim virusom...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako dobro pamtim, djetetu se do punoljetnosti piše samo državljanstvo, a pošto je rođeno i živi u hrvatskoj , onda je logično da to bude RH. tek nakon punoljetnosti dijete ima mogućnost odabira nacionalnosti (narodnosti).

 

međutim, ne razumijem zašto postavljate to pitanje. sebi ste dozvolili da se zaljubite u srbina (očito je imao nekih kvaliteta koje su vas privukle), a djetetu ne bi dozvolili da odabere očevu nacionalnu pripadnost.

 

mislim da se morate itekako potruditi da bi vaše dijete odabralo vašu nacionalnost. to svakako nećete postići postavljanjem ovakvih pitanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a mozda je majka jednostavno dovoljno bistra da upise sinu da je hrvat po nacionalnosti sta je realno gledajuci (a upravo tako bi mi kao pravnici trebali gledat na svjet) puno bolje za djete koje zivi u hrvatskoj.

Ne znam sta se sad ovdje filozofira oko par mjeseci stare teme. Zena zeli da joj djete bude hrvatske nacionalnosti, to je legitimna i opravdana zelja, mi smo joj objasnili da je to moguce i kako, i svaka bi prica tu trebala stat odnosno se prebacit u drugi podforum.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zzz_zzz je napisao:

Zena zeli da joj djete bude hrvatske nacionalnosti, to je legitimna i opravdana zelja, mi smo joj objasnili da je to moguce i kako, i svaka bi prica tu trebala stat odnosno se prebacit u drugi podforum.

 

ja ipak ne razumijem od kada to majke imaju pravo željeti šta će im dijete biti. dijete bira svoj životni put i po načinu na koji si osigurava egzistenciju (obrazovanje, rad ili ....), po odabiru svog bračnog druga, i ........ zašto bi trebalo biti drugačije kad je u pitanju nacionalnost.

 

nemojte me krivo shvatiti. mislim da bi se konačno morali svi opustiti i prihvatiti život takav kakav je, bez brojenja krvnih zrnaca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

naravno da djete treba imati mogucnost samo odluciti, i zakonski ima tu mogucnost između 18 i 21 godine a pod određenim uvjetima i ranije odnosno kasnije.

Ali, ako uzmemo u obzir sve drustvene i politicke cimbenike, mogli bi usporediti ovu situaciju recimo sa majkom koja svoje djete od oca muslimana zeli u americi odgajati katolicki.

Vjera kao i nacionalnost u ovome slucaju su izbor pojedinca, ali razlika između katolika i muslimana u americi je jedno sat i pol ponizavajucih pretraga pri svakome ulazu u avijon,nemogucnost zaposljavanja itd.

U hrvatskoj nije bolje, netko tko se opredjelio za srbsku nacionalnost, imat ce uvjek problema sa zaostalim seljacinama, teze ce se zaposlit u određenim firmama i morat ce se mnogo vise boriti da dobije isto sto i prosjecni hrvat.

Drustvo je takvo kakvo je, necemo ga ni mi ni majka ovdje sada promjenit, ali se ipak postepeno mjenja na bolje.Majka nemoze prilagodit svjet svome djetetu ali zato moze uciniti sve da svome djetetu stvori sto bolji start u zivot.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zzz_zzz je napisao:

naravno da djete treba imati mogucnost samo odluciti, i U hrvatskoj nije bolje, netko tko se opredjelio za srbsku nacionalnost, imat ce uvjek problema sa zaostalim seljacinama, teze ce se zaposlit u određenim firmama i morat ce se mnogo vise boriti da dobije isto sto i prosjecni hrvat.

 

ne mogu vjerovat da je netko to napisao.

 

u svakoj zemlji i u životu svatko snosi posljedice i povlastice onog šta je. nekad je to +, nekad -, a ljudi ipak žele biti ono šta jesu, pa i onda kada trpe zbog toga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija