Jump to content

nemam tabularnu izjavu


gogabo

Preporučene objave

prije 5 godina sam kupila nekretninu, od 5 suvlasnika, stambenim kreditom banke.kredit je uredno otplaćen,banka je izdala potvrdu da dozvoljava upis vlasništva nad nekretninom prodavateljima jer su oni banci dozvolili upis kao fiducijski dužnici. od prodavatelj nisam izuzela tabularne izjave, te mi ih sada 2 od 5 ne žele potpisati, tj. traže me 4000 eur za potpis. da stvar bude kompliciranija prije 2 godine je došlo do reambulacije i u opisu nekretnine je došlo do promjene iz 3i1/2 stana sa degažmanom u kuću sa dvorišnom zgradomi zemljištem, kuća se do tada nalazila na zemljištu u vlasništvu grada koje je sada grad darovao vlasnicima nekretnina. tako da to dvoje sada ne želi potpisati izjave jer se sadašnje stanje u vlasničkom listu ne poklapa sa stanjem u kupoprodajnom ugovoru pa žele isplatu. u gruntovnici zahtjevaju da na izjavama budu navedeni podaci sa novog vlassničkog lista. kako do izjava?? što dalje? molim pomoć. hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stvar je potpuno jasna: banka jedino može dati brisovnicu za nekretninu (fiducija hipoteka, nebitno)onome od koga je stekla, dakle tadašnjim vlasnicima. promjene Zk stanja zahtijevaju da prijašnji vlasnici (njihovi nasljednici ako su mrtvi) usklade tabularne izjave sa sadašnjim zk stanjem. Po načelu vremenskog prioriteta u zk ostupanju nema preskakanja, Vi ste kupoprodajnu cijenu platili, prodavatelji su dužni dati tabularnu ispravu, a u suprotnom svoja prava možete zaštiti tužbom na utvrđenje Vašeg vlasništva, koja će zamijeniti tabularnu ispravu, u 2-3 ročišta i bez naročitih problema.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

odvjetničke tarife su u Narodnim novinama« br. 91/04, ne znam baš napamet, nisam odvjetnik. I baš zato što nisam odvjetnik i nisam sklon sporovima po svaku cijenu predložio bi pismeno zatražiti od koga treba davanje tabularne isprave po izmijenjenom stanju, možete Vi snositi trošak od 46,50 kn. po ovjeri potpisa, da se ljudi ne preplaše troškova (a to se zna dogoditi). Ako od pet trojica to potpišu, bit će puno lakše s preostalom dvojicom, kako u parnici, tako i bez parnice

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tužbu možete pokrenuti i sami bez odvjetnika.

primjer tužbe na

 

www.osvz.hr

parnični i izvanparnični/Tužba radi utvrđivanja prava vlasništva.

napomenite bivšim vlasnicima da podnosite tužbu ako neće potpisati tabularnu izjavu.

možda se uplaše troškova ,koje če vam biti dužni nadoknaditi

 

 

potrebno prilagoditi

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 tjedna kasnije...
  • 4 mjeseci kasnije...

tužba mi je na općinskom sudu odbijena uz obrazloženje da sam ih neopravdano tužila te da se mogu upisati uz kupoprodajni ugovor jer postoji članak u kojem piše" isplatom kupoprodajne cijene u cjelosti dozvaljavamo upis u zemne knjige i druge isprave, a kupoprodajna cijena bit će isplaćena u cjelosti realizacijom kredita kod xy banke" za što je banka izdala potvrdu, da je poimenice svakom xy dana isplatila određeni iznos zzzz eura u kunskoj protuvrijednosti. ali to sve mi gruntovnica ne prihvaća te kažu da se žalim na presudu županijskom sudu i da bez tabularnih izjava nemogu upisat ništa, imam ih 3 od 5. između ostalog sud mi je povećao vrijednost spora sa 10000kn na 900000 kn tako da su mi troškovi ogromni, a nisam ništa rješila. KAKO DALJE? MOLIM HITNU POMOĆ!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako si podnijela zahtjev za upis vlasništva na nekretnini ,istom priložola i kupoprodajni ugovor i platila sudsku pristojbu tada trebaš dobiti rješenje dali se dozvoljava upis vlasništva ili ne .

 

na rješenje imaš pravo žalbe po uputi o pravnom lijeku.

ako još nisi dobila rješenje tada napiši prigovor predsjedniku Općinskog suda i uz prigovor priloži i preslik presude Općinskog suda.

 

a bilo bi dobro i da napišeš žalbu na rad Općinskog suda- gruntovnice,

Ministarstvu pravosuđa,Upravi za organizacijsko -kadrovske poslove pravosuđa,Dežmanova 10.,Zg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

Ako je za upis potrebna samo tabularna izjava , tada to nije nikakav problem .

Tabularna izjava nije ništa drugo nego dozvola vlasnika ( koji je upisan u zemljišnim knjigama ) da se izvrši prijenos vlasništva na kupca prema ugovoru o kupoproidaji nekretnina -opisati do u detalje nekretnine kako piše u gruntovnici i u ugovoru ,ovjeriti potpis kod Javnog bilježnika .

 

Pozdrav!

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Članak iz ugovora ,trebao bi biti dovoljan za provedbu uknjižbe.

 

Uvijek morate poduzeti sve što možete prije utuživanja,kako se ne bi opteretili nepotrebnim troškovima.

Tražite informaciju pod kojim se brojem vodi koji referent je za to zadužen i tražite odgovor kada možete očekivati rješenje . Upozorite ih da ćete tražiti intervenciju predsjednika suda i ministarstva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

rješenje, tj. odbijenicu upisa od gruntovnice sam dobila uz obrazloženje "da nemam priložene tabularne izjave bez kojih se isti ugovor ne može provesti , uz napomenu da potvrda xy banke od dd.mm.gggg. nije isprava za zemnoknjižni upis. te protiv ovog rješenja nezadovoljna stranka ima pravo žalbe u roku od 15 dana primitka istog na županijski sud u xy putem ovog suda u 3 istovjetna primjerka."

u međuvremenu sam podnjela žalbužupanijskom sudu na presudu općinskog suda uz koju sam priložila to isto rješenje od gruntovnice.

da li da svejedno pišem prigovor na rad djelatnika gruntovnice i žalbu na rješenje ?? molim odgovor!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

 

Vi podnosite žalbu Županijskom sudu .U žalbi navodite ,da žalbu podnosite radi pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja i na tako pograšno utvrđeno činjenično stanje Sud je pogrešno primijenio materijalno pravo.

 

Kao dokaz citirati ćete ugovor u kojemu stoji da temeljem ovog ugovora članka br. vlasništvo sa prodavatelja prelazi na kupca .

 

 

Dokaz :preslika Ugovora

 

 

Smatrate da citirani članak iz ugovora zamjenjuje tabularnu ispravu , te molite da se Vaša žalba uvaži i predmet vrati prvostupanjskom organu na ponovno odlučivanje.

 

U žalbi ne dirate službenike ni nikoga ,jer to nije predmet žalbe.

Morate paziti na rokove ,kako Vam žalba ne bi bila odbačena kao nepravovremena.

 

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija