Jump to content

ko je lud?


zbunjen-

Preporučene objave

sklopila sam sa tetkom ugovor o doživotnom uzdržavanju gdje ona meni ostavlja stan i zemlju i sve što se u trenutku njene smrti nađe na raćunu.kako je odvjetnik koji je sastavljao ugovor izostavio upisati čestice stana i zemlje samo je napisao da se stan nalazi na toj i toj adresi na tom katu i od koliko se sastoji kvadrata.i ja sam taj ugovor smatrala dovoljnim i nisam se htjela kjižiti za tetkinog života.kad je teta umrla ja sam s tim ugovorom otišla na zemljišno knjižni i podnjela zahtjev za uknjižbu.nakon 7 dana mi je došao odgovor da se ne mogu knjižiti iz tog razloga što nije navedena ćestica stana.dobila sam poziv na ostavinsku i kako ona nije imala nikog od svog bližeg roda na temelju ugovora o uzdržavanju ja sam postala vlasnik sve njene pokretne i nepokretneimovine.kad sam dobila poziv za raspravu tražili su da izvadim sve njene čestice koje sam izvadila i predala jer su mi rekli da to bilježnik popisuje.kad je odluka postala pravomočna ja sam dobila papir na kojem piše isto kao u ugovoru..da sam ja nasljednik svega ali opet nisu navedene čestice.tako da se opet ne mogu knjižiti.moj je odvjetnik sastavio žalbu i predao je sudu prije mjesec dana..odgovora nema.ali ja ne shvačam jedno ako je sve ostalo meni a zna se da je ona imala taj stan jedan jedini na toj adresi i tom katu.zašto mi ne daju da se uknjižim...i koliko ču ja čekati njihov odgovor...ako neko nešto zna recite mi što da radim da se to napokon rješi... : :place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gospođo draga, već je bilo ovakovih postova, sve ste to u jednoj rečenici skalupili, bez uvoda, bez reda, bez zamjere, pismo je razumljivo, ali dobro..shvaćam vaš očaj zbog situacije.

 

Vaša tetka vam je prodala automobil bez oznake marke, registarskog broja i boje, samo vam je rekla da je autumobil tamo u drugom kraju grada u jednoj garaži.

 

Naravno ovo je samo usporedba sa vašim Ugovorom o doživotnom uzdržavanju.

Samo mi nije jasno kako je "odvjetnik" mogao napraviti propust, odnosno krstiti dijete ali mu je zaboravio dati ime i prezime.

Vjerujem da vam je uzeo masne novce a za ništa.

 

Što sada, nemožete tražiti poništenje Ugovora jer vam je tetka pokojna.

Osim toga, izgleda da ste pobrkali pojmove, dali se radi o Ugovoru o doživotnom ili Ugovorom o dosmrtnom uzdržavanju.

 

Nije mi jasno kako je ostavinska rasprava mogla završiti a da ste dobili "sve nepokretno i pokretno????

Vjerojatno ste i tu nešto pobrkali??.

Sud će prvom zakonskom nasljednom redu odlučiti što pripada nasljedniku i to na način utvrđen u formiranju ostavinske mase.

Obično sud ili JBU kod novčanih sredstava na računu ostavitelja ako nasljednici nemogu utvrditi visinu, određuje kao pojam "novčana sredstva na računu u neutvrđenom iznosu", a nikako kao nekretnine u neutvrđenoj količini ili "sve nekretnine"

Ostavinsku masu sačinjavaju nekretnine i pokretnine te novčana sredstva na računu ali i dugovanje ostavitelja prema fizičkim osobama (ak su evidentirane) te prema bankama, te ostalim financijskim institucijama (porezna uprava)

Za nekretnine će sud ili JBU OBAVEZNO naznačiti sastav nekretnina kao vrstu, katastarsku česticu i ZKUL.

Nikako neće odrediti samo kategoriju NEKRETNINE, jer time ne definira ništa.

 

Ukoliko ste jedini zakonski nasljednik, trebate pokrenuti postupak NAKNADNO UTVRĐENE imovine ostavitelja i to sa svim gore navedenim elementima,

Ukoliko vam je žalbu radio isti taj "odvjetnik" koji vam je sastavio Ugovor o doživotnom (dosmrtnom)?????? uzdržavanju, otkažite mu suradnju.

Popis naknadne utvrđene imovine možete sudu predati i sami, jer je to jednostavno i ništa vas ne košta.

 

Kako izgleda obrazac NAKNADNO PRONAĐENE IMOVINE, pogledajte ovdje:

1. Đuro Đurić iz Kućana Donjeg, Varaždinska 36

2. Mira Mirić iz Varaždin, Kolodvorska 3

 

 

O P Ć I N S K O M S U D U

U V A R A Ž D I N U

 

 

 

 

PRIJEDLOG ZA RASPOREĐIVANJE NAKNADNO PRONAĐENE

OSTAVINSKE IMOVINE

 

 

na broj: O. ______ _____________________________________________________________

 

 

I Kod ovoga suda po službenoj dužnosti proveden je ostavinski postupak iza pok. Đurić Ivke iz Varaždina, Kukuljevićeva 1, te je donijeto pravomoćno rješenje o nasljeđivanju broj O. ________ od __________ godine, kojim je utvrđena ostavinska imovina pok. ostaviteljice, te su kao nasljednici proglašeni predlagatelji svaki u ____ dijela utvrđene ostavinske imovine.

 

II Međutim po pravomoćnosti predmetnog rješenja o nasljeđivanju predlagatelji pok. ostaviteljice Đurić Đuro i Mirić Mira, a koji su jedini zakonski nasljednici iza iste, utvrdili su da je pok. Đurić Ivka u trenutku smrti bila (su)vlasnica sljedeće imovine, i to:

 

- (navesti o kojoj se imovini konkretno radi),

 

te i predmetna imovina čini ostavinsku imovinu pok. ostaviteljice i istu je potrebno rasporediti na zakonske nasljednike, ovdje predlagatelje.

 

III Slijedom navedenog, predlagatelji Đurić Đuro i Mirić Mira predlažu ovome sudu da utvrđenu naknadno pronađenu ostavinsku imovinu bez ponovnog provođenja ostavinske rasprave rasporedi temeljem ranije donijetog rješenja o nasljeđivanju, a sukladno odredbi čl. 234. Zakona o nasljeđivanju.

 

NAPOMENA::: Sva imena, adrese, te ostali osobni podaci opcionalni su i izmišljeni!

 

 

PREDLAGATELJI

 

ĐURO ĐURIĆ

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija