Jump to content

Povratak na posao- hitno


mimi0047

Preporučene objave

Poštovani!

 

Trenutno sam na porodiljnom dopustu, a kroz 3 tj se vraćam na posao, no međutim ne na svoje radno mjesto, već na drugo manje plaćeno radno mjesto, iako moje radno mjesto još postoji (nije se ukinulo). Također imam i ugovor o radu u kojem mi stoji to moje radno mjesto i određena plaća za njega. Sada direktor kaže da je došlo do reorganizacije i naravno moram potpisati novi ugovor sa tim promjenama. Inače sam na neodređeno i radim u toj firmi već više od 5 godina. Radi se o privatnoj firmi.

 

Dali je to zakonito i što mogu učiniti po tom pitanju???

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kakva reorganizacija kad vaše radno mjesto i dalje postoji-to što on vas ne želi na njemu to je dr.stvar.

On vas ne može prisiliti da potpišete ugovor,a ni on proizvoljno ne može mijenjati stari zato što bi on nekog drugog na vaše mjesto.Ako ne potpišete novi ugovor

( dobrovoljno) vjerovatno će ići na soluciju da vam da otkaz s ponudom izmjenjenog ugovora( tj.s ponudom novog radnog mjesta)a u tom slučaju možete ne prihvatiti novi ugovor u roku koji vam ostavi i podnijeti zahtjev za zaštitu prava u roku od 15 dana a ako ga zanemari il vam odgovori na njega na način kako vam ne paše možete ga tužiti sudu u daljnjem roku od 15 dana, a u slučaju da i prihvatite taj ugovor možete ga opet tužiti tj.osporavati dopuštenost takvog otkaza.Jer i za otkaz s ponudom izmjenjenog ugovora poslodavac mora imati opravdani razlog i to mora na sudu dokazati.

Znači samo hrabro i ne odustajte :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija