Jump to content

Odvjetnička vježbenica-volonterka


anonimno

Preporučene objave

Obrazovanje:

Gimnazija Matija Mesić u Slavonskom Brodu

Pravni fakultet u Osijeku(diplomirani pravnik)

Dodatno obrazovanje:

Njemačka pravna škola 2005. Zagreb

Škola stranih jezika Smile 2004. Zagreb

Posebne vještine:

Vozačka B kategorije

Poznavanje rada na Pc-u

Radno iskustvo:

Bez

Posebni interesi:

Učenje stranih jezika

 

Da bi stekla uvjete za polaganje pravosudnog ispita volontirala bi kao odvjetnička vježbenica.Javit ću vam se-objavite ponude na legalisu.

Hvala

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Našla sam preko oglasa.Prijavljivala sam se i na kraju su me primili.Nisam kod odvjetnika već u manjoj tvrtki-privatnik.Imam prosjek 3,0.Primili su me na neodređeno s probnim rokom od 3 mjeseca.Ja sam se preselila iz Slavonskog Broda u Zagreb zato što znam da su moje kolegice pokušavale dugo vremena i da u Brodu posla nema.Za pravnike je u Zagrebu rok za nalaženje posla 6 mjeseci ja sam tražila 3 mjeseca.Diplomirala sam u 7.mj,a ozbiljno sam počela tražiti tek u 10.mj.Ja sam 75.-to godište.Ako sam je uspjela možete i vi. :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da se posao moze naci, jer svi kukaju kako jaako puno rade, a uspjela se u to uvjeriti. Treba se aktivirat do maximuma i fakat pratit sve zive novine i linkove, pa i slati mailove odvjetnicima, bez obzira sto nema natjecaja. Ja sam imala tu srecu, i tako nasla posao. Vise od svega se cijeni inicijativa i samostalnost, a da ne kazem da sam studirala 10 godina. Medutim u tih godina svasta se nauci i mimo faksa, pa cak i vise neg sto nas vrli faks nudi. Ljudi to znaju prepoznat i najbitnija stvar je fakat to sve izrazit iz sebe u tih par minuta razgovora, i pokazat otvorenost za daljnje ucenje. Eto svima koji traze, moze se!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne trebaš se vrijeđati ja ne omalovažavam uzorne studente, samo bodrimo jedni druge.Istina studirala sam 10 godina i znam da su mi svi okolo trubili kako navršavam 30 tu i tko će zaposliti jednu staru pravnicu itd.Ja sam se osjećala potpuno obeshrabreno i izgubila sam samopouzdanje.Moji su vjerovali kako imam vrlo malih izgleda ili nikakvih da nađem posao pogotovo zato što su moje kolegice koje su diplomirale u roku radile godinu dana bez plaće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Razmisli malo i ti o svom stavu. Mislim, svaka ti čast, treba to završit za 4 godine,ALI koilegica je vjerojatno mislila na iskustva tipa da je radila tijekom faksa, snalazila se, stekla određeno iskustvo a upravo zbog toga i uspjela. Jednom dok probaš radit i istudirati pa dok završiš, ma kucat ćeš na sto vrata dok te netko ne uzme jer ti to neće biti prvi put, razvio si samopouzdanje, grizeš! Zato još jednom tebi svaka čast, ali ne vrijeđaj se što i oni koji su dulje studirali misle da baš nisu za bacit! Čestitam kolegice, puno uspjeha i blago šefu koji vas ima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nema se što tko vrijeđati,glupost,pa svatko od nas studira u drugačijim okolnostima. Svi smo mi drugačiji i nalazimo se u drugačijim društvenim prilikama u kojima studiramo.

ako je netko završio pravo u 4 godine-SVAKA čast! I naravno da ćeš lakše naći posao, a učila si i završila radi sebe,jer to nosi određene prednosti (ipak se uzima u obzir da si završila u roku) ali zašto onda napadati i vriujeđati se ako netko je studirao 10 godina i misli da je time stekao malo više životnog iskustva? To je također ok-pravni fakultet je težak i treba ga završitit a sad za 4 ili 10 godina...bitmno je da se završi...

Ja sam '79 godište i studirala sam 7 godina (mogla sam i kraće,ali eto iz osobnih razloga sam namjerno odužila...) i već preko godinu dana tražim posao...pa me ohrabre ovakvi slučajevi jer kad krenem računati jkoliko imam godina i da neki moji kolege već imaju podosta radnog staža poprilično me strese,,,,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija