Jump to content

problemi sa isplatom odštete


cannondale

Preporučene objave

Pozdrav svima i nadam se da će mi netko uspijeti pomoći ili bar nešto sugestirati!

 

Ovako problem je slijedeći:

Ljetos sam imao prometnu neserću na bicikli tj. osobni automobil mi je oduzeo prednost na 5 metara stoga nisam imao vremena reagirati. Bicikla je pukla na pola (karbon) i nakon odbijanja par ponuda od osiguranja koje ima okrivljenik za nesreću tj. HOK Osiguranje, prihvatio sam iznos od 12 000 kuna.

E sad tu ponudu sam dobio 21.10. 2008 na iznos od 12 000 kn ja sam je potpisao i posalo u zagreb faksom. Na ugovoru jasno stoji stavka da ISPLATA ŠTETE SLIJEDI U ROKU OD 10 DANA. A ja te pare, pretpostavljate, nisam vidio do danas tj. prošlo je puna 2 mijeseca! I normalno u međuvremenu smo ja i moj odvjetnik stalno zvali u zagreb da vidimo di je zapelo a ono što je mene najviše zasmetalo je to da oni konstantno lažu i to od obične službenice do direktora. Odgovri su bili u stilu: uplata će biti sutra ili prekosutra, nazovite sutra i sutra i sutra..., u jednom trenutku su i izgubili moje spise!, da bi nakon nekog vremena došao do direktora za isplatu šteta koji mi obečaje isplatu u roku od par dana! Ali jedan me njihov odgovor naprosto oduševio: službenica- "ni mi neznamo u čemu je problem, ali vi ste definitvno u pravu" :smijeh:

 

Naravno da ni od direktorovih obečanja nije bilo ništa, pa je moj odvijetnik poslao opomenu pred tužbu. I sada ćemo vidjeti šta će biti!

 

Mene zanima da li ja imam pravo na kamate, ima li netko sličnih iskustava i da li može netko prerpostavit iz kojeg razloga oni meni obijaju isplatit štetu iako je isplata moral biti u roku od 10 dana???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iz moga iskustva ovakovo ponašanje "osiguravajućih" poduzeća je poprilično standardno. Imaju masu odvjetnika kojima je jedini cilj isposlovati neisplaćivanje odštete, ili da što više odgode isplatu, jer na taj način oni posluju s vašim novcima.

Recimo u mome slučaju, kada sam imao prometnu nesreću (teže ozljede, nisam bio kriv), morao sam ići na sud, jer su oni tvrdili da ja upće nisam imao nikakvu nesreću, već da se prenevljam. Sudio sam se s njima 8. godina, nisu dolazili na ročišta, tražili konstantno nova vještačenja (ukupno 5). Iznenadili bi se koliko puta im uspije da ne isplate odštetu, jer dosta ljudi ili nezna, nemože, ili nema živaca ići na sud, uzeti odvjetnika i navlačiti se s njima.

Postoji realna šansa, da ćete morati ići na sud, i da ćete tjrari koju godinu dok ne dobijete ono šta vam pripada.

A sad, živi bili, pa vidjeli.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija