Jump to content

sestra traži isplatu


happymom4

Preporučene objave

Molim Vas za pomoć oko slučaja moje prijateljice koji nam je svima bio neugodno iznenađenje,

Dakle,moja prijateljica ima mlađu sestru.Majka im je bila bolesna i odnjegovala ju je baš moja prijateljica dok se sestra udala i otišla.Majka je usmeno ostavila sve mojoj prijateljici, no oporuke nema. 30 dana po smrti majke, na ostavinskoj raspravi, obje se sestre odriču svojih djelova nekretnine( u oitanju je kuća u kojoj su živjeli, imanje) u korist oca.Moja prijateljica, otac i baka tako nastavljaju tamo živjeti.No, u međuvremenu, i ona se upoznaje sa čovjekom svog života i odluči se udati.Kako je kuća i cijelo imanje bilo u prilično zapuštenom stanju, ona io njen suprug ulažu velike svote novca u adaptacije.Otac i baka sklapaju ugovor o doživotnom uzdržavanju sa mojom prijateljicom i zauzvrat joj daju vlasništvoi nad nekretninom koje ona odmah djeli popola sa mužem.

E sad.. u cijelu se priču vrlo mudro vratila sestra koja se prva udala i otišla, svojevoljno odrekla nasljeđenog djela sa dopisom u kojem prijeti tužbom, traži isplatu,jer kako obrazlaže, da je znala kako će sve ostati njenoj sestri, nikad ne bi dala svoj dio.

Isto tako sad kuću naziva vrijednom nekretninom, a to i je ali tek u zadnje 3 godine otkako su moja prijateljica i njen muž uložili oko pola miliona kuna u adaptaciju iste.

Ispričavam se na dužini posta , alimolim vas lijepo. da li je moja prijateljica zbilja dužna isplatiti sestru iako se ova svega odrekla.. i to sad, nakon toliko uloženog novca

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne

odrekla se svog dijela u korist oca .

otac sa slobodno može raspolagati sa imovinom koju je dobio.

samo pod zakonski određenim uvjetima može se tražiti povrat dara.

 

ukoliko dođe do tužbe a vjerujem da neće.

treba priložiti sve dokaze o povečanju vrijednosti nekretnine

(račune za materjial i rad u obnovi nekretnine,kredit,procijena nekretnine prije obnavljanja a koja je trebala radi kredita ako je korišten kredit u obnovi nekretnine .dokazivanje moguče i svijedocima)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija