Jump to content

Nasljedno vs. oporučno


Hanah

Preporučene objave

Lijep pozdrav,

molila bih savjet za kompliciranu mi situaciju.

 

Tetka koja je nije imala muža ni djece umrla je te su na ostavinsku raspravu bili pozvani nećaci (dva nećaka i nećakinja). Na ostavinskoj se medjutim pojavila i gospodja kojoj je tetka oporučno ostavila sve što je posjedovala. Nakon tužbi i dokazivanja, sud je donio rješenje prema kojem je oporučna nasljednica dobila nekretnine i pokretnine. Nećaci su zamolili da se troškovi suda otplaćuju u obrocima što je i prihvaćeno

U međuvremenu su umrli nećak i nećakinja te oporučna nasljednica. Živućem nećaku kao i nasljednicima nećaka koji je umro (nećakinja nije imala ni muža ni djece, ima sad dakle još živog jedino brata) stiglo je ovih dana obrazloženje da onaj proces nije završen zbog smrti navedenih i da se javlja opunomoćenik oporučne nasljednice da se jave zainteresirane strane kako bi se postupak završio.

Još nije stigao nikakav poziv na sud. Sudac koji je bio kontaktiran kaze da je doslo do komplikacija i da zato nije postupak proveden do kraja i dodaje da ce slucaj preuzeti drugi sudac.

Pretpostavlja da se oporučna nasljednica nije iz navedenih razloga mogla uknjižiti kao vlasnica i da još uvijek sve u zemljisnim knjigama stoji na pokojnu tetku. Imaju li (vece) pravo na nasljeđivanje sada zakonski nasljednici ili pak rodbina pokojne oporučne nasljednice koja nikad nije postala vlasnica?

Puno hvala.

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija