Jump to content

tužba radi razvoda-detalji


niva

Preporučene objave

Namjeravam predati tužbu radi razvoda braka u kojem je bilo fizičkog nasilja od strane supruga. Zanima me da li da u samoj tužbi naznačim da je razlog razvoda fizičko nasilje ili da stavim ono klasično da su se "odnosi između supružnika teško i trajno poremetili"?

Da li druga strana dobiva moju tužbu prije prvog ročišta?

Osim toga, budući da mi je suprug dobio otkaz prije mjesec dana te je nezaposlen koji iznos uzdržavanja da naznačim u tužbi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

niva je napisao:

Zanima me da li da u samoj tužbi naznačim da je razlog razvoda fizičko nasilje ili da stavim ono klasično da su se "odnosi između supružnika teško i trajno poremetili"?

 

Nije nužno da navodite u tužbi da je bilo fizičkog nasilja,isto možete iznijeti ako bude potrebe za vrijeme salušanja pred sudom.

 

Da li druga strana dobiva moju tužbu prije prvog ročišta?

 

Sud tuženiku zajedno s s pozivom za prvo ročište dostavlja i tužbu.

 

Osim toga, budući da mi je suprug dobio otkaz prije mjesec dana te je nezaposlen koji iznos uzdržavanja da naznačim u tužbi?

 

Iznos uzdržavanja koji se potražuje tužbom trebao bi odgovarati potrebama djeteta s obzirom na njegovu dob,zdravstvano stanje,potrebe za obrazovanjem i sl.

Teško je zbog toga savjetovati koliki iznos uzdržavanja trebate potraživati.

Vi najbolje znate kolike su ukupne potrebe djeteta tokom jednog mjeseca pa bi bilo najbolje da se ravnete prema tome.

Sud će odlučiti uzimajući u obzir činjenicu da je drugi roditelj nezaposlen,eventualne njegove druge obveze uzdržavanja,mogućnost stjecanja bilo kakve zarade i sl...

I vi st također obveznik uzdržavanja djeteta te trebate doprinositi u zadovoljenju njegovih ukupnih potreba,s tim da će sud posebno cjeniti vašu brigu i svakodnevni rad oko djeteta...

Djete bi trebalo slijediti standard svojih roditelja s tim da zakon određuje minimalne iznose uzdržavanja prema dobi djeteta...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija