Jump to content

Pomozite mi


xoops

Preporučene objave

Dali imam pravo tražiti na uvid testovni materijal od CZSS?

Naime na početku (sve traje zadnjih 5 godina) su mi tvrdili,CZSS, da nemam pravo, sada tvrde da je to otišlo u zastaru.

Žalio sam se na rad voditelja nadzora.

Prvi put zbog psihickih problema i alkoholizma u obitelji gdje mi djete boravi. Uvjeravali su me da preuveličavam stvari. Dok se djetetova baka, koja je tada čuvala djete nije bacila u bunar. Pokušala samoubojstvo.

Tda mi je voditeljica nadzora rekla da nije sve tako kako mi se čini. Zatražio sam promjenu nadzora i da se poduzmu koraci, tj da se utvrdi dali se to stvarno i desilo i dali to ima kakav utjecaj na djete.

Do sada me niko o ničemu nije obavjestio.

Kažu da ne moraju. Nezvanično su mi obečali, majka ,voditeljica nadzora da se baka neče više bacati u bunar u prisustvu djeteta???????

Druga voditeljica nadzora se odmah izjasnila kao osobni,kučni i školski prijatelj djeda i bake. I rekla da ih osobno poznaje i da to nije ništa strašno što se desilo, trenutna depresija i da baka, naravno ne šteti djeteu i da ga opet može čuvati.

U više navrata sam dolazio u konflikt s njom, zalio se opet CZSS-u, svaki put ,poslije žalbe sam imao rat s voditeljicom. Na moje zamolbe da bilo kakve nesuglasice riješavamo u prostorijama CZSS-a se oglušila i stalno forsirala da sam nasilan. Žalio sam se opet. Poslije žalber me je sačekala u vrtiču u koji sam odlazio po djete, pred roditeljima,djecom,mojim djetetom optužila da ne uzdržavam djete da smanjim agresivnost. Djete mi se uplašilo i odbilo iči samnom.

Pozvao sam policiju. Nakon intervencije policije koja je udaljila voditeljicu nadzora i omogučila mi da nesmetano priđem djetetu, djete pristaje otiči samnom.

Sljedeču srijedu dobijam zabranu dolaska po djete u vrtić.

Nisam više išao po djete.

Dobijam treči nadzor. Napominjem da su prijašnja dva bile žene. Optužili su me za seksizam i rekli, CZSS; da ja u stvari ne volim žena pa se zbog toga stalno bunim. Treči nadzor je muškarac.

Na upit sto če se sada desiti u vezi prijašnje voditeljice savjetovali su mi da je tužim privatnom tužbom.

Razgovarao sam i s ravnateljicom, ni ona mi nije mogla dati nikakav odgovor.

Pošto se u zadnja dva nadzora stalno provlačila ta priča o agresivnosti,a čim je počela odlučio sam da majci ne prilazim bliže od 3 metra, da djete uzimam samo da vidnim mjestima gdje ima puno ljudi, tj parkiralište ispred zgrade gdje djete živi,vrtić. Počeli su me optuživati za nedostatnu komunikaciju. Na moje tvrdnje da u pet godina ni jedan dan nisam propustio da nazovem vlastito djete, da mi majka tj da mu majka u manje od 10% poziva dozvoli ili omoguči da samnom razgovara, da nemam nikakvu informaciju o vlastitom djetetu, slegne ramenima i opet vi ste agresivni, imate nedostatnu komunikaciju i ne volite žene.

Ništa nisam uradio a da se prije toga nisam savjetovao sa CZSS, odvjetnik, obiteljski centar, udruga samohranih roditelja.

Treči nadzor mi teče zadnjih 6 mjeseci. Ni jednom nisam otišao po djete (ovu odluku sam donio sam) zbog straha da, a kako je krenulo smatram da je opravdan, mi stvarno ne smjeste nasilje, i zabrane daljnje viđanje djeteta,komunikacija telefonom se i dalje odvija onako kako majka hoče ili smatra da je potrebno.

Ni jednom nisam doveo u pitanje strucnost CZSS-a, smatram da su se sami svojim propustima doveli do toga. Znam da sve i da sam u pravi ne mogu im niša jer su oni dio državnog aparata a ja sam pojedinac. Što ne znači da se ne mogu boriti.

S obzirom da su mi uskračivana druženja s djetetom (ne računam zadnjih 6 mjeseci od kako ga svjesno ne viđam),

da je CZSS u više navrata odbio da mi da na uvid testovni materijal, nije me htio obavjestiti i ili upoznati s poduzetim u vezi pokušaja samoubojstva, prijave policiji i mojom tvrdnjom da postoji opravdani strah da su pojedini djelatnici CZSS-a u prijateljskim i rodbinskim vezama s majkom i njenom obitelji............neznam više šta mi je činiti???

 

Djete ne viđam........zaključit če da ga zanemarujem, zabraniti če mi viđanje??

Ako odem po njega ......... prijavit če me policiji da ga otimam?????

Ako pristanem na taj treči nadzor, složit ču se da sam seksist,(treči voditelj je muškarac) a postoji realna mogučnost, da me optuže za agresiju.......kako ču dokazat da nije istina kad nemam svjedoke?????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nismo skloni prozivanju konkretnih osoba na ovim stranicama, no ako mislite da je to potrebno kako bi dobili kvalitetniji savjet, možete to učiniti, naravno pod uvjetom da i sebe potpišete punim i pravim imenom i prezimenom. Time sami preuzimate odgovornost za ono što ste napisali. Mi zadržavamo pravo izmijeniti ili izbrisati objavu ako ne bude u skladu s pravilima stranice i foruma.

 

I želimo vam sreću u rješavanju vašeg problema.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko ste puta kontaktirali obiteljsko-pravnu službu ministarstva, inspekcijske poslove, ravnatelja zavoda i pravobraniteljicu za djecu, zatražili izuzeće i sl., sa činjenicama tipa: baka skače u bunar pred maloljetnim djetetom- tvrdnja voditelja nadzora kako to nije ništa strašno i neće više nikad potkrjepljuje se iskazom o osobnom poznanstvu s obitelji, voditeljica nadzora vas sačekuje u vrtiću i pred djetetom razgovara s vama kako razgovara, predhodna reakcija djeteta i naknadna nakon policijske intervencije koja zasigurno ima svoj trag i redom sve što ste već nabrojili?

 

Naime, nije najružnija stvar optužba da ste seksist, ne volite žene, agresivan nastup i sl. (a što je, vjerujem, za vas vrlo neugodno i frustrirajuće iskustvo u komunikaciji), već stav prema djetetu od strane djelatnika tog istog CZSSa: nedopustivo je ne obratiti pozornost na pokušaj samoubojstva pred djetetom a ne utvrđivati postoje li kakve posljedice po njega naročito za trajanja nadzora i vašeg predhodnog (i ignoriranog) upozoravanja. Nedopustiv je bilo kakav razgovor s vama na opisani način a pred tim istim maloljetnim djetetom s kojim vi trebate ostvariti odnos otac-dijete. Vaša obavijest o tome bi trebala izazvati potrebu da se obrati posebna pozornost, a vjerodostojnost ijednog navoda dostatnom da se upitnom postavi stručnost.

 

Imate li svoje pritužbe dokumentirane na način: "Dana toga i toga u prostorijama tim-i-tim tijekom prigovora na opis-situacije mi je osoba-imenom-i-prezimenom rekla/napravila citiram-to-i-to... " itd, a upućene pismenim putem u vidu prigovora na njihov rad i zahtjeva da u interesu maloljetnog djeteta takav način ne prakticiraju? Jer, ako ne, zna ispasti... "što nije na uručenom papiru- nije se ni dogodilo".

 

Kažete da niste niti jednom doveli u pitanje stručnost, već su se sami propustima doveli do toga.

Da, ali ukoliko vi nekome na to ukažete (nemojte se služiti telefonom ili usmenom predajom), a kako bi se uvidjela potreba utvrditi o čemu se točno radi i reagirati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da bi te u CZSR ozbiljno shvatili sa njima bi trebao komunicitati tj .podnositi prijave ,prigovore itd. pismeno pošiljkama upučenima poštom ,preporučeno i sa povratnicom

ili predajom pismena na urudžbeno CZSR uz obvezu da na kopiji pismena svojim žigom ili potpisom potvrde primitak istog.

 

sve žalbe ,prigovori i td. upućeni usmeno i bez dokaza mogu prihvatiti a i ne moraju . šta im odgovara.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija