Jump to content

Poštovani molim vas za pomoć


Vanja32

Preporučene objave

Kupujem stan, pa imam nekoliko pitanja.

1. Koje dokumente moram provjeriti i gdje, osim vlasničkog lista da bih bila sigurna u vjerodostojnost tj sigurna u izjave o vlasništvu stana?

 

2. Nakon kupnje stana trebala bih platiti porez radi toga što mi nije prva nekretnina, a) imamo sestra i ja na1/2 vikendicu na moru tj staru kuću koju nam je ostavilo pradjed, baka i pokojni otac, b) kuću u kojij živi majka i koju prodajemo pa će majka kupiti manji stan, ja ću stan kupiti nakon prodaje kuće. Nakon navedenog me zanima da li moram platiti porez na nekretninu - budući da si ja tek sada namjeravam kupiti nekretninu- stan da mogu živjeti u njoj. Hvala na odgovoru! :smijeh:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ali ne znači nužno da ne može dobiti oslobođenje. ovisno koliko sve skupa m2 imate u vlasništvu (ili ste imali jer se kvadrati svih nekretnina zbrajaju) također se uzima u obzir tržišna vrijednost istih, te se shodno tome utvrđuje imate li pravo na oslobođenje. ukratko, ako u vlasništvu imate (ili ste imali) 50m2 i više i samac ste, nemožete ostvariti oslobođenje poreza na promet nekretnina. ukoliko imate manje od toga, možete zatražiti oslobođenje jer nekretnina manja od 50m2 ne zadovoljava potrebe jednog člana.

nije istina da se gleda da li je prva nekretnina, gleda se imate li ili nemate nekretninu koja zadovoljava vaše stambene potrebe.

pročitajte članak zakona o porezu na promet nekretnina, čl.11, stavak 9.

sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija