Jump to content

pitanje


inesena

Preporučene objave

imam jedni pitanje i molila bi odgovor.živim sa muževim roditeljima koji dohranjuju strinu koja im je dala svu svoju imovionu da zauzvrat brinu o njoj kad ona onemoča.međutim događa se sljadeće,oni uzimaju njezinu mirovinu i socijalnu pomoć zlostavljaju ju psihički a da i ne pričam da im je cijeli život sluškinja jer nema djece i ona ovisi o njima i boji se.htjela bi pomoći jadnoj starici ali sama nemogu puno utjecat na to.dali oni to smiju (uzimat njezine novce)i kome se obratiti za pomoć da i sama ne stradam?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Draga inesena, lijepo sve to napiši na papir (naravno) strojno, opiši što i kako se to ta starica-strina iskorištava i zlostavlja (napiši u više primjeraka i dobro sakrij), pa to pismo uputi poštom na adresu nadležnog Centra za socijalnu skrb. Pretpostavljam da ti je nezgodno da budeš prepoznata, zato u pisanju vodi računa da u obitelji ne prepoznaju da si to ti pisala. U svakom slučaju, mislim da ta žena treba od nekud i nekoga zaštitu. To neka ti bude prvi korak, a onda ćeš vidjeti. Strašno je što sve ti starci doživljavaju. Još je tu i pitanje da li o tom tzv. dohranjivanju postoji neki dokument, ugovor i sl.?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Puno hvala na odgovoru.S obzirom da je ta žena nepismena i neuka ja nisam sigurna dali postoji kakav dokument.ona priča da je ona "kod suca "potpisala da će im sve dati pod uvjetom da se brinu za nju,tako da ako i postoji kakav dokument kod njih je.Mislite da može anonimna prijava nešto napraviti?To su izuzetno loši ljuti sa dobrim vezama pa se bojim da to neće upaliti,ali možda vrijedi pokušati jer o tome ionako svi sve znaju samo šute;

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija