Jump to content

Prenamjena poljoprivrednog zemljišta u građevinsko


adrijana

Preporučene objave

U 6.mj.2007.kupili smo oranicu (Dugo selo) i uknjižili se u zemljišne knjige.Odmah smo pokrenuli postupak za izdavanje građevinske dozvole.Rješenje o uvjetima građenja smo dobili u 7.mj.2008.Sada nam je stigla obavijest da je u postupku donošenje rješenja o prenamjeni poljoprivrednog zemljišta u građevinsko.

 

Molim lijepo da mi kažete da li će porezna uprava cijenu zemljišta procijeniti po važećim cijenama godine kad smo zemljište kupili ili po trenutnim cijenama na tržištu?

 

Ukoliko se utvrđuje po sadašnjim cijenama da li mogu uložiti žalbu zbg dugotrajnosti postupka ( trebala im je 1.god.)!Cijene zemljišta su se višestruko promijenile dok su oni odugovlačili s donošenjem rješenja.

 

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Od 1.1.09. na snazi je novi zakon o poljoprivrednom zemljištu koji za vas uopće nije povoljan. Ja neznam dali će se taj zakon primjeniti na vas,ili onaj stari, ali ako bude ovaj novi biti će jako skupo jer poljop.zemljište je proglašeno posebnim državnim interesom i svaka prenamjena je otežana i skupa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija