Jump to content

Brzina


Jack7zg

Preporučene objave

Pozdrav,

 

zanima me da li po novom zakonu, naplatu i provedbu prometnih prekrsaja smije obavljati jedan policijski sluzbenik.

 

Naime jucer me zaustavio policajac u sluzbenom vozilu ali je bio sam, radi prekomjerne brzine. Naravno nisam se htio dogovoriti jel mislim da on kao sam pojedinac nesmije naplatiti kaznu (u drzavi di cvate korupcija) vec da moraju biti 2 sluzbene osobe, a drugo ako se ne varam brzina uslikana radarom se ne prizna po kisnom vremenu.

 

Ajde molim samo nekoga da mi kaže da li sam u pravu, i da li imam osnove za zalbu.

 

LP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jack7zg je napisao:

ako se ne varam brzina uslikana radarom se ne prizna po kisnom vremenu

Da, varate se.

 

Da, jedan policijski službenik može raditi. Ukoliko se radi o presretaču, nemoguće je da samo jedan uz upravljanje vozilom radi na snimanju brzine kretanja.

 

Ne navodite imate li zapisnik o izmjerenoj brzini kretanja niti članak zakona.

 

Ukoliko smatrate da se radi o nezakonitom postupanju policije, napišite mail na policija@mup.hr sa svim svojim podacima i opširnim opisom događaja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

policajci uglavnom rade u paru, ali ne radi korupcije, nego

lakšeg postupanja. tko radi na popravljanju kućnog buđeta svejedno je radi li sam ili u paru.

probajte žalbu bazirati na nečem drugom, jer ako je bazirate na tome netko će se samo slatko nasmijati a vama nikakve koristi.

i još nisam čuo da radaru smeta kiša, ali možda griješim... :smijeh:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

darkoh je napisao:

policajci uglavnom rade u paru, ali ne radi korupcije, nego

lakšeg postupanja. ...

 

ma naravno, policajac je po definiciji cestita osoba.

 

 

sto se zadnjeg dijela odgovora tice, mislim da niste u pravu. mislim da je u starom (nevazecem) Pravilniku o meteorološkim uvjetima za daljinomjere, brzinomjere i kronotahografe ("Narodne novine", br. 53/91) pisalo da se moze mjeriti samo kada kisa ne pada.

 

 

ALI zato se niti danas ne moze mjeriti ako je temperatura ispon nule odnosno "Radni uvjeti temperatura okoline od 0 °C do + 50 °C"

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pa naravno da su čestiti, svaki čovjek je čestit i ne mora dokazivati svoju čestitost, zao i postoji presumpcija nevinosti i u krivičnom procesnom pravu načelo - in dubio pro reo-, upravo zbog toga da nitko ne mora dokazivati svoju čestitost nego tijela za to nadležna moraju dokazati nečiju krivicu. e sad, što živimo u zemlji koja se zove Hrvatska, tko nam je kriv.. :kavica:

 

što se tiće kiše nigdje u pravilniku o mjjeriteljskim zahtjevima za mjerila brzine vozila u cestovnom ptometu nema stavke da se brzina ne smije mjeriti po kiši, samo je naznačena temperatura okoline.

radar radi na dopplerovom radarskom učinku i mislim da mikrovalovima ne smeta kiša, no tko zna, ipak živimo u hrvatskoj... :smijeh:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ljutko je napisao:

ja bih rekao da je majstor radio na popravljanju vlastitog budzeta!

 

policajci su u autu uvijek u paru.

 

A di piše da moraju bit u paru,a ovo isto da se ne mjeri po kiši,pa to su priče za malu djecu,još će netko napisat da nesmiju mjerit do 11 sati ujutro jer su vozači malo mamurni pa ne vide policajce na cesti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

darkoh je napisao:

.... svaki čovjek je čestit i ne mora dokazivati svoju čestitost ....., upravo zbog toga da nitko ne mora dokazivati svoju čestitost nego tijela za to nadležna moraju dokazati nečiju krivicu. e sad, što živimo u zemlji koja se zove Hrvatska, tko nam je kriv.. :kavica:

 

 

ehh, kud srece da je drugdje bolje!!! ma jos je i gore! tko nije citao o svinjariji u talijanskim gradovima i snimanja prolaska kroz crveno!

 

koliko god sam nezadovoljan sa stanjem u HR ne bih se usudio kazati gdje je bolje (govorim samo o policiji, prometu i sl!!)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija