Jump to content

Neplaćanje alimentacije-pomoć czss


Samohrana-Petra

Preporučene objave

Molim samo da mi odgovorite koji je postupak i šta od dokumentacije trebam predati u czss radi potraživanja alimentacije.

Prošlo je 4 mj, nema nikakve uplate unatoč obećanjima oca djeteta.Zanima me koji je postupak centra i koliko centar plaća umjesto oca i koliko dugo vremena i kada to oni onda potražuju i na koji način od oca (firma gdje otac radi ne isplaćuje plaću, nema ništa na šta bi mogao ići ovršni postupak), eventualno kaznena prijava?

Bila sam u par navrata u czss ali ili nema soc.radnice, ili je pauza ili ne primaju stranke taj i taj dan, a ja nisam u mogućnosti često odlazit s posla i raspitivat se pa pitam vas tu, koji ste upoznati sa tom problematikom.

 

Hvala unaprijed na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za početak:

 

1. Ako roditelj koji je na temelju pravomoćne sudske odluke, privremene mjere radi uzdržavanja ili nagodbe sklopljene pred sudom ili centrom za socijalnu skrb dužan pridonositi za uzdržavanje djeteta, ne udovoljava svojoj obvezi duže od šest mjeseci neprekidno ili ako nije platio za šest mjeseci s prekidima ukupno unutar razdoblja od sedam mjeseci, centar za socijalnu skrb dužan je na prijedlog drugog roditelja ili po službenoj dužnosti...

 

2. ...sve dok roditelj – obveznik uzdržavanja ne počne ponovno udovoljavati svojoj obvezi, u ukupnom trajanju od najdulje tri godine.

 

3. Privremeno uzdržavanje određuje se u iznosu od 50% iznosa za uzdržavanje određenog prema članku 232. stavku 4. ovoga Zakona.

(dakle, 50% od 17-22% prosječne neto plaće isplaćene u pravnih osoba protekle godine)

 

Kako će i kada to biti od njega naplaćeno njegova je, njihova briga i drž. odvjetništva, ne vaša...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija