Jump to content

pomoć


Civil

Preporučene objave

posudio sam prijatelju 20000 kn i dogovorili smo se da će mi kroz 7 mjeseci vraćati po 3000 kn, vratio mi je desetak tisuća kn do sad i jućer je došla krim pol. po mene, nisu me uhitili, tamo su mi rekli da je taj prijatelj(inače zaposlenik banke) oštetio banku za više od 100000 kn i da su ga snimali i kao da je on meni nosio te novce što naravno nije istina što se može vidjeti i iz naših razgovora. plašili su me da će me optužiti za iznudu. On im je rekao da ga nisam iznuđivao nego sam mu prijateljski posudio novce. na kraju me nisu ni uhitili niti sam potpisao nikakvu izjavu, ali su mi rekli da će me zvati kao svjedoka.

 

je li moguće da me optuže za iznudu ako nema žrtve?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne mogu Vas optužiti za iznudu, pitanje je na koji način ste mu posudili novce, da li je bilo nekakvog pismenog traga ili je sve bilo usmeno.

Ako će Vas zvati kao svjedoka znači da ne spremaju nikakav progon protiv Vas.

Policija podnosi kaznenu prijavu o čijoj osnovanosti postupak provodi istražni sudac. Po završetku istražnog postupka spis se dostavlja državnom odvjetništvu koji odlučuje da li će se nastaviti daljni kazneni progon ili će se postupak obustaviti.

 

U konkretnom slučaju vjerovatno će doći do podizanja optužnice protiv Vašeg prijatelja, jer su takva kaznena djela po prirodi takva da se pronevjera u banci lako može dokazati materijalnim dokazima, po principu...ovoliko novca je ušlo, ovoliko izašlo...a gdje je razlika..!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nije bilo nikakvog pismenog traga, ali sam mu novce uplatio na njegov račun i imam potvrdu, da li to išta mjenja?

imaju snimljene razgovore kako će mi donjeti 2 pa 4 pa 4 tisuće kuna i to je to.

Držali su me 7 sati u stanici i na kraju je jedan detektiv pisao zabilješku o meni kao predmetnom(Što to znači?) i nisam ja ništa potpisivao, je li to nešto znači?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija