Jump to content

bespravna gradnja upomoc


vjerujem

Preporučene objave

DOBAR SUNACN DAN SVIMA SA MORSKIH KRAJA!

 

pred 2 godine susjed je dao prijedlog za izgradnju terasa na zgradi, u kojoj sam i ja suvlasik.

 

Medutim on nije NIKADA ishodovao gradjevinsku dozvolu, stoga ja nisma nikada dao suglasnont za izgradnju iste, dapace reko sam mu, cak preko sms poruke, da bez gradjevinske doz. ja ne gradim ama bas nista, te da se protivim tom prijedlogu.

 

Sta se desilo,on je ipak zagradio te terase,NA CIJELOJ ZGRADI, znaci svaki stan po jednu terasu,dok mene nije bilo u stanu(jer sam poslovno boravio u drugom gradu za duze vrijeme) NAPOMNJEM DA JE I NA MOJEM STANU IZGRADENA BESPRAVNA TERASA.

 

Susjed mi je, nakon izgradnje iste, stalno prijetio preko sms poruka da mu trabam platiti troskove za farbanje fasade,posto je to zajednicko vlasnistvo, ali da za terasu ne trebam nista platiti, posto ja nisam htio tu terasu...( a njemu taman pase ta "moja" terasa posto se njegov stan nalazi bas iapod mojeg pa mu je to krov za hladjenje" i zato ju je pametnjakovic sagradio- bez moje dozvole)

 

izmucen od stalnih prisljavanja ja sam platio troskove fasade,te dobio potpisanu priznanicu da sam paltio, kako bi se razrijesio "duga", iako mislim da nisam trebao platiti, posto nisam nikada zatrazio taj rad, vec je on meni nanio stetu, posto se te terase protive gradjanskom planu, i pitao sam u opcini , i oni kazu da iste se nece moci nikada legalizirati.

 

da ja njega tuzim za bespravnu granju?

imam dokaz, papir, koji je meni taj susjed poslao, te zatrazio da "ja, naravno,taj papir TREBAM POTPISATI" (ma nemoj!), a istog ja nisam nikada potpisao- u njemu se navode svi suvlasnici zgrade, izvodjac radova (na crno), troskovi itd.. i koji su svi-osim mene- potpisali suglasnost za izgradnji tih terasa (napominjem, na bespravni nacin)

 

 

znaci, i ostali suvlasnici odgovaraju za izgradnju istih, iako je predlagatelj jedino taj moj susjed sa nizeg kata?

 

 

problem 2: posto sam ja suvlasnik tog stana zajedno sa osobom pod skrbnistvom, taj njegov skrbnik je poslao trecu osobu na sastanak oko "potpisanja suglasnosti izgradnje terasa" i taj glupi covjek je potpisao suglasnost za mene i mog suvlasnika(vjerujem pod prisilom nasilnog susjeda)

 

medjutim, ja nisam nikada dao suglasnost toj trecoj osobi da ista potpise u moje ime(nisam niti znao da je ista potpisao do dana primitka ovog papira).

sad, da li taj njegov potpis ima ikakvi "pravni znacaj" posto on nije nit moj nit suvlasnicki zakonski zastupnik?

 

Ukoliko bude doslo do gradjanske inspekcije, i ista utvdi ovu bespravnu gradnju,kako da se ja zastitim, a nisam niakda potpisao suglasnst za izgradnju iste?

(u papiru koji je nasilni susjed meni poslao pise da se ja, zajedno sa suvlasnikom izuzimamo od odgovornosti te eventualnih sankcija....bas lijepa misao..ali stvar ne mjenja se, ta terasa je ilegalna i ja ju ne zelim)

 

mogao bi pristati da sadrzim tu terasu jedino ako postoji neki zakon da se ista moze naknadno legalizirati.(zgrada je sagradjena prije 1991 god)

 

kako da postupim? da tuzim njega, ili da tuzim sve suvlasnike? (sa moralne strane mi je zao tuziti svih,posto izgledaju ok ljudi, jedino ne mogu smisliti tog jedinog nasilnog susjeda,-predlagatelj izgradnje- koji mi je, osim tersa,i druge stete nanio,i jedino protiv njega bi nesto poduzeo)

No, mislim da ako tuzim njega ispastaju i ostali, te ako dodje do rusenja svih terasa, da bi me ovi ostali susjedi mogli mrziti, ali ja se trebam zastititi.

Nisam im ja kriv sto su svi -osim mene- pristali na bespravnu gradnju...sta ne?

upomoc!!

 

HVALA vam najljepsa

"mladi suvlasnik koji se zeli braniti od nasilnog susjeda i njegovog bespravnog ponasanja"

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

Bespravna se gradnja ne utužuje , već prijavljuje nadležnoj građevinskoj inspekciji .

Mislim da bi bilo bolje da se sa susjedom pokušate dogovoriti oko troškova i korištenja te terase ,ako su svi bili suglasni da se gradi poslušajte i Vi onu narodnu da se za kumpaniju ( društvo ) i pop oženio .

 

Pozdrav ! :namiguje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Eko nà (rekli bi istriani)..tesko ce bit dogovarat se sa tim nasilnim-susjedom, (sveukupnih terasa ima 4-svako na svojem katu..)tako da mozda bolje da ja to "zaboravim" pa ako ikada dodje do inspekcjske kontrole (cuje se da svako tolko naredjuju rusenje bespravnih gradnj) mogu se ja zastiti na nacin da trosak rusenja "stave" na racun predlagatelja izgradnje, posto ja nisam dao suglasnost za izgrdnju tih terasa, a detaljno za "moju" terasu?

u sucaju da nista ne poduzmem oko te bespravne gradnje, da li i ja riskiram neku sankciju?

 

hvala :(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija