Jump to content

Djeca nasljedstvo


kruskone

Preporučene objave

  • 4 tjedna kasnije...

Samo još par pitanja da ne otvaram novi topik.

A da li mojom smrću se imovina djeli na jednake dijelove između moje supruge i sve djece ili samo na suprugu tj.da li se moguće zaštititi da samo ona dobije sve.

Da li u slučaju da na nju sada prepišem sve djeca dobijaju jednake dijelove prilikom njene smrti.

Hvala,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete sve prenijeti na svoju suprugu na odgovarajući način. U tom slučaju nemate ništa, i ako se npr. razvedete, nećete dobiti odnosno imati ništa.

 

Što i kako će djeca naslijediti od Vaše supruge ako Vi prvi umrete odlučit će ona. Ona se može udati, prenijeti svoju imovinu na nekoga ili napisati oporuku kojom će odrediti nasljednike kako ona želi.

 

Način da se bračni drug osigura, a pri tome nasljednici ne zakinu, obično je davanje prava doživotnog uživanja nadživjelome.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zašto sve te druge supruge za sebe otimaju od nečije djece, pa dragi moj gospodine KRUŠKONE kakvo vi to srce imate kad želite izbaciti svoju djecu iz nasljedstva, a sve ostaviti DRUGOJ SUPRUZI, znam iz osobnog iskustva što znači kad ti rođeni otac kao jedinom djetetu zbog DRUGE SUPRUGE upropaštava život i svoju krvavo stjecanu imovinu punih 48 g sa mojom pokojnom majkom , jer ta druga supruga treba sve, a mene je ta osoba kao njegovo rođeno i jedino dijete svojim bezočnim lažima i izmišljotinama odstranila od oca i otima meni i mojoj djeci sve što je moja majka zajedno s njim stekla. Dragi gospodine-MISLITE NA SVOJU DJECU a ne na nečije prohtjeve. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poštovana Notarice.... :-? kao glavnoj šefici ovog pravnog odsjeka moje iskreno izvinjenje iliti ISPRIKA :palac: na osobnom shvaćanju problema dotičnog gospodina- 8-) ali me ipak osobno zanima da li ste pročitali moje pitanje i moj pravni problem :palacdolje: s obzirom da niste reagirali tj. :palacdolje: dali nikakav stručni pravni savjet kad sam ja postavila upit na temu drugi brak oca- :-? mislim da i ovdje vrijedi narodna izreka-tko ima novaca-kupa se u moru- a tko nema - pere noge doma u lavoru. Lijepi pozdrav i puno uspjeha u životu i poslu od jedne poštene i zbog toga prevarene osobe. :zao:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Mene isto zanima ova tema, ali na malo drugačiji način.

 

Upozoravam dobronamjenro one kojima je do morala i etike da dalje ne čitaju i bespotrebno se ne pjene jer me zanima pravna strana, ako itko zna. :palac:

 

Kako kvaliteno izvlastiti tj. na dan kada umrem ostaviti bez imovine jedno od svoje 5 djece?

 

Koji je odgovarajući način? Darovni ugovori na ostalu djecu sa upsiom doživotnog plodouživanja mi ne odgovaraju jer ih je moguće "uračunati u ostavinu" pa da opet netko za koga ne želim dobije nužni dio, oporuka mi je također loše rješenje jer je i nju moguće lagano osporiti pa dobiti nužni dio, a ugovori o doživotnom uzdržavanju su jako skupi. Istina teško ih je osporiti, no rješavaju samo nekretnine. Ostala imovina njima nije obuhvaćena.

 

Jedino mi napamet pada kupoprodaja (kod koje ne bi bilo nikakvog transfra novca, bila bi to lažna kupoprodaja).

 

Zanima me neki osvrt ili savjet na ovo što sam napisao. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

(1) Oporučite­­lj može isk­­ljučiti iz nas­­ljedstva nas­­ljednika koji ima pravo na nužni dio:

 

1) ako se on povredom neke zakonske ili moralne obveze koja proizlazi iz ­­nje­gova obite­­ljskog odnosa s ostavite­­ljem teže ogriješio prema ostavite­­lju,

 

2) ako je namjerno počinio neko teže kazneno djelo prema ­­njemu ili ­­nje­govu bračnom drugu, djetetu ili rodite­­lju,

 

3) ako je počinio kazneno djelo protiv Republike Hrvatske ili vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom,

 

4) ako se odao neradu ili nepoštenu životu.

 

Tako ako postoji što od ovoga jednostavno u oporuci navedete koga isključujete i zašto. ne vidim razlog kako bi ovakvu oporuku bilo lako osporiti ako se satavi u valjanom obliku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala lijepa na odgovoru no osoba koji mislim isključiti ne zadovoljava ni jedan od ovih stavaka.

 

Pod "osporavanje oporuke" mislim na njeno nepoštivanje i dodjeljivanje nužnog dijela nekoj osobi unatoč "mojoj zabrani" kroz neku hipotetsku oporuku.

 

Ima li u ovakvoj sitaciji "pomoći" za moj problem?

 

Sigurno neću stati na ovome, obratiti ću se nekom odvjetničkom uredu, čisto želim unaprijed saznati neke stvari.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija