Jump to content

Ugovor o dosmrtnom uzdržavanje-promjena


maliking

Preporučene objave

Nisam pravnik, pa zato molim za oprost,ako slucajno gdije pogrijesim.

S snahom sklopili smo ugovor o dosmrtnom uzdržavanju i u njega unjeli članak, po kome zabranjujemo razpolaganje i daljnjeg terecenja bez suglasnosti primatelja uzdržavanja, t.j.mene i supruge.

No, silom prilike, sad nam taj dio ugovora "smeta", jer banka kod koje uzimamo kredit trazi da se taj dio ugovora "unisti" i da ga nema. Mi se s tim u cijelosti slazemo, jer kredit uzimamo ja i supruga iskljucivo za nase potrebe i nas dva cemo kredit i normalno otplacivati. Snaha je postala "vlasnik" silom prilike, ali o tome nebih. Nema veze. Samo lijepo molim,ako je ikako moguce mi reci kako sad taj dio ugovora "ponistit", a da se banka stavi na prvo mestu s hipotekom?

 

Malo naivno,ali ipak da zapisem da mi je danas sused rekel da na ZK postoji obrazac s kojim je to moguce napravit, pa sam malkice skeptican. Naime zuri nam se, ugovori o kreditu su podpisani i u ponedeljak jih nosimo na ZK zbog uknjizbe. No logicno je da treba prvo taj dio sredit. Postoji gde nesto da je kao obrazac ili opet to treba preko JB?

 

Hvala za savjet unaprijed! :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bovu je napisao:

ugovorom o dosmrtnom uzdržavanju imovin uzdržavanih moguće je odmah upisati kao imovinu uzdržavatelja.

 

Znaci, nema problema da isti dan ja i supruga prepisemo imovinu u cijelosti na snahu? Zapravo da nas dvoje BRIŠU s onim dijelom s kojim mi imamo ta i ta prava itd?Jel to to?

 

provjerite stanje u gruntovnici tj. izvadite novi vlasnički list.

 

Zadnji vlasnicki list bil je jos uvijek s tim dijelom s kojim ja i supruga imamo to i to. Znaci uklonimo pisno taj dio-da se brise iz ugovora.

 

 

Iskreno hvala, ako je to to kaj mi ocekujemo. Znaci da na gruntovnici ispunimo obrazac i da oni to brisu van i stave banku kao prvog s hipotekom. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jasno je da banci smeta zabrana otuđenja i opterećenja, radi toga da ne dođe do nekih sporova.

Vi sad trebate napraviti sa snahom Aneks ugovora, kojim ćete tu odredbu staviti izvan snage.

Oblik Aneksa mora biti isti kao i kod glavnog ugovora, dakle mora biti stručno sastavljen uz sudjelovanje suda ili javnog bilejžnika.

Špranca ne postoji.

Ako je zabrana otuđenja i opterećenja upisan u zemljišne knjige, tada morate Aneks zajedno s prijedlogom za brisanje zabrane podnijeti i u z.k.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija