Jump to content

prometna nesreća (a što drugo)


pseudocode

Preporučene objave

Prije nekoliko dana imao sam prometnu nesreću koja se desila usred samog raskršća tako da me vozačica pogodila (prilično jureći) u bok auta te smo kolega i ja ostali živi (dapače neozljeđeni) zahvaljujući Bogu.

 

Nakon nesreće provjeravam jel žena u drugom autu ok, zovem policiju u roku 2 minute, zovem odmah hitnu. Hitnoj je trebalo dobrih 25 minuta da dođe te su odlučili da nas sve vode u bolnicu (nas u jednu), ženu iz drugog auta u drugu. U kolima su nam rekli policija će doći do vas u bolnicu. Mi smo u bolnici čekali policiju dobrih 2 sata. Došla su 2 policajca, jedan totalno ok drugi opak i bezobrazan (valjda good cup bad cup spika). Uzimaju moje i kolegine podatke, pusem u dreger i napusem 0.00. Nakon toga me murjak pita sta se desilo od kud smo dolazili, počeo mi crtati na papir raskrizja (mene totalni šok pere, nesreća je bila stvarno grda), ja kazem jedno on trubi kako tamo imaju kamere, nakon čega ja govorim da više nisam siguran što je bilo. E sad pitanja koja imam..

1. Kasnije iz zapisnika o oduzimanju tablica vidim da je policija na mjesto događaja došla oko 1,5h nakon nesreće nakon što smo mi otišli odavno - koliko je to normalno i može li to biti važno ako dođe do spora?

2. Da li ja mogu mijenjati svoj iskaz dan u bolnici nakon nesreće jer sam ga dao u totalnom šoku?

3. Može li moj kolega koji je bio suvozač biti vjerodostojan svjedok ukoliko dođe do spora?

4. Ukoliko se pojavi svjedok prije nego policija dostavi policijski zapisnik da li to treba javiti što prije policiji da postoji svjedok? Ili to nije njihova briga?

 

Bio bih jako zahvalan oko pomoći. i isprike zbog toliko teksta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Vrijeme u potvrdi o oduzimanju registarskih pločica nije vrijeme dolaska policije na mjesto događaja, obično se pločice skidaju na kraju očevida, a točno vrijeme dolaska policije odnosno očevidne ekipe vidjet ćete u zapisniku o očevidu.

 

2. Izjave sudionika prometne nesreće stavljaju se na službene bilješke koje nisu dokaz na sudu, a vi ćete ponovno dati izjavu kada vas pozovu na sud i vaša je odluka da li ćete je izmijeniti.

 

3. Vi možete na sudu predložiti suvozača kao svjedoka ali to ne znači da će ga sud saslušati. Zapravo, sud će i sam iz zapisnika o očevidu vidjeti da je kolega bio suvozač i ako bude smatrao da mu treba njegova izjava, pozvat će ga u svojstvu svjedoka.

 

4. Ako se naknadno pojavi svjedok prometne nesreće, može se javiti u policijsku postaju čiji su djelatnici obavili očevid, i to što prije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija