Jump to content

alimentacija za troje dijece


kantrida

Preporučene objave

Ne, tih 17-22% je postotak (ovisan o uzrastu) od prosječne neto plaće isplaćene u pravnih osoba protekle godine u RH (ako se ne varam bila je oko 4800kn na godišnjoj razini) prema čemu se određuje minimalan iznos uzdržavanja koje plaća roditelj koji s djecom ne živi.

 

Glede sufinanciranja kredita, plaćali biste dio kredita za bračnu stečevinu ili ste to drugačije zamislili?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osobno držim da vam dogovor takve vrste nije razborit a u okviru priče o uzdržavanju.

Naime, sufinanciranje kredita ima veze s vašim udjelom u bračnoj stečevini nakon prekida bračne zajednice a ne s uzdržavanjem djece.

 

Otplaćujući dio kredita za stan koji ste zajedno stekli, nakon prekida bračne zajednice a dok niste riješili vlasničke odnose i omjere bi vam i dalje osiguravalo točno isto što i ženi.

A uzdržavanje djece nije vezano uz pitanje vaših imovinskih odnosa i pravo je njihovo neovisno o tome.

 

Dakle, otplatu kredita u cijelosti ili jednom dijelu povežite u razmišljanjima isključivo uz priču imovinskog odnosa vas i buduće bivše, vidite što vam u tom pogledu najviše odgovara i koji vam je krajnji cilj.

 

Naime, u samom razvodu se ne rješavaju vaši međusobni imovinski odnosi već činjenica razvoda braka, povjeravanje djece jednome od roditelja, dinamika susreta i druženja s drugim roditeljem i uzdržavanje djece.

 

Pitanja oko imovine bi bilo zgodno riješiti sporazumom, a ako bi se dalo izvesti paralelno... sjajno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moj prijedlog je da svakog mjeseca odvojite za djecu 5000 kn. To Vam je manje od 20% Vaših mjesečnih primanja, mada sam mišljenja da se ovdje na Legalisu samo hvalite sa primanjima. To će Vam skratiti sve probleme oko utvrđivanja Vašeg udjela Sudom postotne uskrate od plače, a značajno ćete skratiti sudski postupak brakorazvodne parnice!

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Preciznije, malo je izgledno da će baš to biti neki presudan faktor glede ukupnog trajanja, no prištedjet će se eventualna dugovanja koja nastaju neuzdržavanjem djece, prije tužbe ili nakon... Naime, dug je lako utvrditi jer dokaza o uzdržavanju ili ima ili nema (npr. negdje spomenuto "...plaćati za životne potrebe"), a u presudi rok uplate biva 10 (15) dana jednokratno uz pripadajuće kamate za kašnjenje.

Prije bi se reklo da će biti tri koraka naprijed dva natrag oko mjesečnog iznosa uzdržavanja koje će na kraju biti određeno, uz rijetko zaobiđene žalbe na presudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija