Jump to content

Da li mijenjati trazeni iznos prije objave presude?


img

Preporučene objave

Pri kraju sam radnog spora koji traje skoro dvije godine. Proslo je oko 90 dana od zadnjeg rocista i jos cekamo objavu presude te sam prilicno uvjeren da cu spor dobiti. Odvjetnik je u tuzbi trazio cca. 15000 kn neisplacenih dohodaka. Posto sam u vrijeme podnosenja tuzbe radio na bolje placenom radnom mjestu nismo nista vise komplicirali jer se navodno u praksi dosudjuje samo razlika osobnih dohodaka iako u zakonu stoji "kao da je radio". Problem je u tome sto sam kod novog poslodavca radio samo pet mjeseci nakon spornog otkaza (sporazumni otkaz-bankrotirao je). Nakon toga godinu i nesto nemam nikakvih primanja, a imam stambeni kredit od 3800 kn. Sada sam duzan banci nekoliko rata i za koji dan mi prijeti otkaz kredita, a nakon toga sa djecom na ulicu.

 

Da li bih sada, posto jos nije objavljena presuda mogao traziti vecu svotu odstete ili priloziti sudu dokaze da nemam nikakva primanja pa mi sud odmah dosudi vecu svotu posto je i razlika veca nego da sam radio? Ili nesto trece?

 

I jos nesto, ako se dosudi nezakonit otkaz i odsteta od x kn ali ta presuda ne bude u nekom razumnom roku, a ja izgubim kucu koja je pod hipotekom mogu li ja tuziti drzavu za tu stetu? Ili bivseg poslodavca mozda?

 

Unaprijed hvala na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

 

Kada se objavi presuda , to će biti nepravomoćna presuda , na koju Poslodavac ima pravo žalbe .

Neizvjesno je ukoliko uspijete u sporu kada će Vam biti isplaćeno to što ste potraživali . Po okončanju glavne rasprave više nemožete ništa mijenjati,ali

osim radnog spora Vi imate pravo pokrenuti parnicu za naknadu štete u roku od tri godine od dobivanja otkaza .

Vi imate pravo tražiti stvarnu štetu učinjenu tim otkazom i štetu za pretrpjele duševne boli sve u skladu sa Zakonom o obveznim odnosima .

 

Pokušajte se sa Poslodavcem nagoditi .

 

Nadalje , državu nema smisla tužiti ,jer država Vam je omogućila suđenje u razumnom roku još uvijek.

 

Bilo bi dobro napisati požurnicu sudu da objavi presudu i da Vam se dostavi odluka , ali se prije toga usmeno informirajte kod predsjednika vijeća koji je vodio spor,jer možda je sve već učinjeno samo čeka otpremu ili je već kod Vašeg odvjetnika .

 

 

Pozdrav ! :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala ude, ovo mi puno pomaze.

On se nagodit sigurno nece, vec smo mu ponudili, a sada kada je vidio u sto je upao tjera inat. Sada vidi da na sudu bas ne moze tako lako lagati i vuci nekoga za nos kao sto to radi svojim prestrasenm zaposlenicima. Na sudu je bio kao mali misic, crven od srama i lazi.

Vec bih ja odustao jer su zatvorili obrt i otvorili poduzece, ali mislim da su se zesnuli jer u obrtu osobnom imovinom odgovara vlasnik za svu stetu koju je napravio pa makar je obrt odjavljen.

Da li sam u pravu?

 

Sto ce tice otkaza hipotekarnog kredita (ne daj boze) mislim da to ne bih mogao traziti posto sam kredit digao kada sam vec radio kod drugog poslodavca. Set mjeseci nakon navedenog nezakonitog otkaza.

Ili mozda bih?

 

Sutra zovem odvjetnika da napise pozurnicu :bjezi:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

S obzirom da će se održati još jedna rasprava to znači da Vi možete dookončanja rasprave promijeniti traženi iznos , te uključiti sva potraživanja pa čak tražiti naknadu nematerijalne štete za duševne boli pretrpjele

tim otkazom .

 

Pozdrav !

 

PS. Odvjetnik mora napisati požurnicu. Tražite od odvjetnika sva pojašnjenja i savjete , vezano za štetu i naknadu .

Poznat mi je jedan slučaj iz Like tražena naknada štete radi teške tjelesne ozljede bila je 980.000,oo kuna

odvjetnik je sa tužanom strankom postigao nagodbu za 146,000, kuna sebi je naplatio 10% od 980.000, i sudske troškove a teškom invalidu ostalo je za isplatu 14.000, kn.

 

Pozdrav ! :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jasno mi je da sada mogu povecati trazeni iznos. Vec sam sa odvjetnikom razgovaro o tome, ali cini mi se da je i on malo pogubljen u tome. Nikad mi nije spomenuo dusevne boli, a moram reci da ih je bilo. Supruga i ja morali smo preseliti u novi grad, supruga je bila trudna, kci u novi vrtic, druga sredina itd. E sad, kako odrediti iznos za te dusevne boli? Ne mora li se za to ici psihijatru da utvrdi dusevne boli?

 

Razmisljam da sada, posto se taj spor toliko odvukao i obzirom da sam sada nezaposlen, zabiberim sa nekim velikim iznosom pa kad se vec ceka neka se ceka prava lova.

 

Koliko i gdje mogu gubiti u razlici trazenoga i dosudjenoga?

 

O tome razmisljam i zbog toga sto je tuzenik bio obrtnik znaci fizicka osoba (inace pun love koja je trebala pripadati njegovim radnicima) te nikao ne moze izbjeci placanje kao sto moze vlasnik poduzeca.

 

Jesam li u pravu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Duševne boli doživljavate na razne načine , nespavanjem ,u opće pogoršanom zdravstvenom stanju .To ne mora nužno ocijeniti vještak psihijatar niti specijalista ,.

Vi možete i ići kod privatnog liječnika da ustanovi da ste radi svega i dovedeni u situaciju da trošite sredstva protiv depresije , i to liječnik bolje zna opisati.

 

Ta šteta se može potraživati odmah , amože i u posebnom parničnom postupku tražiti naknada stvarne štete i nematerijalne štete radi pretrpjelih duševnih boli .

 

Trebate sa odvjetnikom sklopiti ugovor ili sporazum o postotku koji mu pripada po uspješno okončanom sporu

uobičajeno je od 10-30 % ali od dosuđenog a ne zatraženog , jer Vas to može dovesti u nezavidan položaj ,

kako Vam je navedeno u ranijem postu.

 

Pozdrav ! :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija