Jump to content

kako do zarađenih novaca?


bytro

Preporučene objave

Glazbenik sam i imam problem sa naplatom. Svirao sam jedanput tjedno u jednom restoranu od 9-og mjeseca 2007. do 4-og mjeseca 2009.godine. Praksa je bila ta da bi nakon nekoliko nastupa u restoran odnio, sa savoje strane potpisan ugovor o djelu, oni bi ugovor(oba primjerka) zadržali i platili obično sa zakašnjenjem od mjesec ili dva. Kod njih su trenutno dva ugovora koje oni očito ne žele platiti. Problem je što mi ne žele dati moj primjerak ugovora(što mislim da bi moralo biti kažnjivo), ignoriraju pozive itd. Riječ je o 12 nastupa od 12.mj 2008. do 4.mj 2009., odnosno 19-ak tisuća kuna. Molim za savjet. hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To što nemate primjerak pisanog ugovor ne znači da između vas nije nastao, odnosno da ne postoji ugovorni odnos. Između vas postoji usmeni ugovor. Zakon samo u nekoliko slučajeva propisuje kada je forma ugovora preduvjet za postojanje i valjanost ugovora što ovdje nije slučaj. Jasno, bez potpisanog ugovora bit će teže dokazati postojanje ugovornog odnosa, odnosno da se vi izvršili svoju ugovornu obvezu - svirali, a da oni svoju nisu te osobito kolika je njihova obveza prema Vama - cijena.

 

Čini mi se da ne preostaje ništa drugo nego svoje potraživanje tražiti putem suda, u kojem slučaju svakako treba razmotriti kojim dokaznim sredstvima bi mogli dokazati da ste svirali (npr. svjedoci) te koje je bila ugovorena cijena za to (npr. uporedba s ranije plaćenim za istu stvar.)

 

U svakom slučaju preporučam da im prije pokretanja sudskog postupka uputite opomenu pred utuženje, putem odvjetnika što će im pokazati da ozbiljno mislite pa vam možda i plate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija