Jump to content

Postavljanje skele na privatnom posjedu bez dopuštenja?


Alli

Preporučene objave

Građevinari žele postaviti skelu na našoj (privatnoj) terasi u prizemlju da bi izvršili neke popravke na susjednoj zgradi koja ne naslonjena na našu.

Prošli put smo dopustili ali su oštetili fasadu i na prizemlju i na katovima iznad nas te sve ostavili neuredno tako da smo tri dana čistili za njima. Tada se nismo žalili izvoditelju radova jer smo računali da su gotovi i da ih više nećemo vidjeti.

Sada im ne dozvoljavamo ali su rekli da će bez naše suglasnosti postaviti skelu. Zanima me da li imaju pravo to napraviti pošto je to ipak privatno vlasništvo i ako imaju da li imamo pravo zatražiti nekakvu naknadu?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nije zakonom fiksno određeno,

trazite barem ono sto su vam do sada nanjeli stete puta 2.

 

Radi se zapravo o naknadi stete nastale zbog nemogucnosti koristenja terase. Dakle, vi procjenite kolika vam je steta ako ne mozete ujutro popit kavu na svjezem zraku,morate prolazit između ljudi koji izvode radove,pazit da vam ne padne nesto na glavu... Nisu to neki veliki iznosi, radi se vise o tome da se stiti privatnog vlasnika da mu ne moze bilo tko postavljat skele kako ga je volja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tražite plaćanje unaprijed najama terase za obavljenje radova na susjednom objektu u visini najma stana te kvadrature i pismeno preuzimanje obveze plaćanja naknade za eventualnu štetu. Sastavite pismeno Vaš zahtjev ,i ukoliko ne postupe po Vašem zahtjevu pozovite policiju,.Imate pravo ustati tužbom za smetanje posjeda.

Tužite investitora i izvođača .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija