Jump to content

Izuzeće nadležnog CZSS


Mamma-san

Preporučene objave

Da li je moguće izuzeće nadležnog CZSS? Obratila sam se ministarstvu sa žalbom na njihov rad zbog nestručnosti i pristranosti pri posredovanju. Također sam obavjestila i nadležni centar- u tijeku je sudski proces- pozvana sam na razgovor i psiho testiranje kod osobe koja je definitivno u sukobu interesa tj. u dobrim je odnosima s drugom stranom. Da li sam se dužna odazvati i da li imam prava tražiti neku nepristranu osobu?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako se ocitovala dosadasnja pristranost na koju ste se zalili? Jeste li dobili njihov odgovor (ministarstva)? AKo da, oni ce vam odobriti ili odbiti vas zahtjev. Isto mozete potraziti i pred sudom, ne znam u kojem dijelu brakorazvoda ste trenutno pred sudom (jeste li uopce) tako da je tesko odg. Zapamtite, na vama je da dokazete tu pristranost jer vam se "na rijec" nece vjerovati.. Na pozive ste se duzni odazvati ili nedolazak ispraicati i opravdati,a i bolje je da to napravite jer cete u protivnom dati argumente djelatnicama czss koje vole baratati terminima nesuradnje s czss ako se ne odazovete, a ta terminologija lose prolazi za vas i kod sudaca koji poslije citaju njihova izvjesca.. Nemojte se samo oglusivati na pozive, to moze lose zavrsiti

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mamma-san je napisao:

Da li je moguće izuzeće nadležnog CZSS?

 

Zakonska podloga za traženje izuzeća je sadržana u čl.143. Zakona o socijalnoj skrbi i dopušta traženje izuzeća određenog radnika (čl.143.st.2) ili radnika i ravnatelja CZSS. (čl.143.st.1.)

Zahtjev za izuzećem pojedinog radnika u postupku pred CZSS podnosi se ravnatelju CZSS, a zahtjev za izuzećem radnika i ravnatelja podnosi se nadležnom Ministrastvu zdravstva i socijalne skrbi

 

Razlog traženje izuzeća potrebno je obrazložiti i argumentirati.

 

Članak 143.Zakona o socijalnoj skrbi

 

(1) Ministarstvo nadležno za poslove socijalne skrbi odlučuje o izuzeću ravnatelja centra za

socijalnu skrb ili o istodobnom izuzeću ravnatelja i stručnih radnika. Ako uslijed izuzeća ravnatelja ili istodobnog izuzeća ravnatelja i stručnih radnika centar za socijalnu skrb ne može dalje postupati,ministarstvo nadležno za poslove socijalne skrbi odredit će drugi centar za socijalnu skrb za nadležno postupanje.

(2) Ravnatelj centra za socijalnu skrb odlučuje o izuzeću stručnog radnika ili voditelja ureda,

podružnice ili druge ustrojbene jedinice centra za socijalnu skrb. Ako nadležni ured, podružnica ili druga ustrojbena jedinica centra za socijalnu skrb zbog izuzeća stručnog radnika ili voditelja ureda, podružnice ili druge ustrojbene jedinice centra za socijalnu skrb ne može dalje postupati, ravnatelj centra za socijalnu skrb odredit će drugi ured, podružnicu ili drugu ustrojbenu jedinicu centra za nadležno postupanje.

(3) Ako tijelo iz stavka 1. ili 2. ovoga članka donese zaključak o izuzeću centra za socijalnu skrb, ureda, podružnice ili druge ustrojbene jedinice centra za socijalnu skrb, osim za postupak koji je u tijeku i u kojem se traži izuzeće, zaključkom o izuzeću može se odrediti da se izuzeće odnosi i za sve daljnje postupke, sve dok razlozi za izuzeće traju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Puno hvala- pogotovo Canisu :mase1: jako cijenim vaše odg. - već sam bila otvorila temu 29.03. Posredovanje CZSS gdje su mi djelatnice rekle između ostalog da mi ne vrijedi ići na sud pošto svejedno "one odlučuju"... Pisala sam ministarstvu žalbu na njihov rad, dobila odg da će izvidjeti situaciju također sam dobila odg. i od nadležnog ravnatelja CZSS gdje on naravno brani svoje djelatnice...također se na prvom ročištu nitko od centra na sudski poziv nije niti odazvao pa sam pisala ministarstvu zahtjev za izuzećem nadležnog Centra te nakon što sam dobila poziv kod psihologinje (koja je jedna od dvije pristrane djelatnice i s kojom znam da suprotna strana ima dobar odnos) i ravnatelju Centra sam poslala taj zahtjev. Sada ne znam da li se moram odazvati tom pozivu ili ...? Da odem i tražim ravnatelja? Jer ja na to testiranje kod nje neću ići a nipošto ne želim da otac djeteta ide kod nje jer psihički nije uravnotežen i to mi je ključno za cijelu situaciju. Te ne mogu dopustiti pošto živimo u maloj sredini gdje je obitelj oca djeteta utjecajna da se pristranošću ide na štetu mog djeteta...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Razumio sam da ste već podnijeli zahtjev MZSS za izuzećem CZSS.

Ako je tako trebate pričekati odgovor MZSS.

 

Sami procjenite što je bolje za vas,pošto najbolje znate sve okolnsti,da li da idete na tu obradu ili ne.

Možda bi bilo dobro prije konačne odluke da porazgovarate s odvjetnikom,obzirom da su odvjetniku poznati detalji pa naka vam dade savjet o tome.

 

Vi ne morate ići na testiranje kod psiloga CZSS,ne može vas nitko na to prisiliti,a oni će i bez toga donijeti nalaz i mišljenje, koji neće biti potpun,te će navesti da se niste odazvali na pozive itd.

 

Ukoliko ipak obavite to posredovanje koje podrazumjeva i psihološko testiranje,onda na nalaz i mišljenje CZSS možete izvršiti prigovor,osporiti ga u cijelosti ili djelovima za koje mislite da nisu vama u korist ili da su pogrešno utvrđeni, na način da ćete nakon što primite to mišljenje napisati podnesak sudu i argumentirati svoje neslaganje.

 

Taj nalaz i mišljenje CZSS nije nikakva konačna odluka o bilo čemu,nego samo tzv.preporuka sudu koju isti nije obavezan uvažiti i koja se može osporavati u postupku.

 

Vi možete od suda tržiti da isti odredi da testirenje i obradu provede sudski vještak – klinički psiholog ili čak psihijatar,te tražti da se dostavi sva medicinska dokumentacija (zdravstveni karton i ostalo) u cilju utvrđivanja pravog stanja.

 

Dakle,ima mogućnosti da se ospori nalaz i mišljenje CZSS, poseno ako isto ne bude donešeno na osnovi činjenica i pravila struke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi možete od suda tržiti da isti odredi da testirenje i obradu provede sudski vještak – klinički psiholog ili čak psihijatar,te tražti da se dostavi sva medicinska dokumentacija (zdravstveni karton i ostalo) u cilju utvrđivanja pravog stanja.

------ ovo je sasvim dobro mene zanima tko plaća tog vještaka sud ili onaj tko traži i okvirno koliko bi to financijski bilo teško .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Troskove vjestacenja placa predlagatelj. Tako je meni receno kada mi je predlagano da to napravim. Cijena koja mi je tada okvirno recena je 8000 kn za vjestacenje djeteta, supruge i mene. Od toga sam odustao zbog drugih, ne financijskih razloga, tako da podatak o cijeni uzmite s rezervom no vrlo lako ga mozete provjeriti ako se raspitate kod sudskog vjestaka za podrucje koje vas zanima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 13 godina kasnije...
prije 15 minuta, Borbena7 je napisao:

Uz zahtjev se prilažu dokazi koji idu prilog Vašim tvrdnjama da je izuzeće opravdano.

 

A kakav točno dokaz kad je moja riječ protiv riječi socijalne radnice? Socijalna je radnica u dobrim odnosima sa mojim bivšim suprugom, mene vrijeđa i omalovažava, ja za to nemam dokaza jer kamere naravno nemaju, ja neznam kome da se obratim pošto me ravnateljstvo czss ne želi saslušati

uređeno: od Grubina
Dodatak
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija