Jump to content

POMOĆ oko preostale radne sposobnost i


spider

Preporučene objave

Moj doktor opće prakse nezna kamo me uputiti za preostalu radnu sposobnost .Ona misli da ona ne šalje a u svakom zakonu hrvatskih branitelja piše da liječni tj doktor šalje.U čudu sam neznam šta napraviti a trebam to napraviti pa bi možda išao u tu zasluženu mirovinu .POMOĆ ako tko zna postupak

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

spider je napisao:

...U čudu sam neznam šta napraviti a trebam to napraviti pa bi možda išao u tu zasluženu mirovinu..

Nije vam kriva liječnica, ona šalje na vještačenje o tome postoji li nesposobnost za rad HZMO samo ako to vi zatražite ili je na to obveže mišljenje HZZO ili sl. Vi odlučite hoćete li podnositi zahtjev za tu kako kažete zasluženu mirovinu ili ne. Ako hoćete tada iskompletirajte potrebitu dokumentaciju, a dio toga npr. obrazac 1-IN će vam popuniti liječnica opće prakse. Ako se dvoumite oko toga jeste li zdravstveno sposobni za rad zamolite liječnicu opće prakse da vam izda uputnicu za specijalistu prema vrsti zdravstvene tegobe koju imate, s naznakom da traži pregled i obradu s mišljenjem o radnoj sposobnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neprimjerena i u najmanju ruku neozbiljnja objava prema jednom HRVI dragovoljcu koji je zatražio pomoć pravne prirode(koliko opravdano neču ulaziti) pa makar i od osobe koja obnaša dužnost moderatora te kao takva objava ima i određenu "težinu" jer ne iznosi samo svoje mišljenje i savijete već je postavljena ispred kako to vole naglasit "privatnog i pravnog" portala!!!

 

Da se razumijemo stvar nije osobne prirode, ne poznajem navedenog g. niti sam se našao prozvanim, niti koga branim!!! ;-)

 

U najmanju ruku No comment"s !!!

 

Više za Caffe.

 

Možete i editirati ukoliko smatrate potrebnim,mene ne smeta :-) .

 

Lijep pozdrav!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Plameniti (ne zam odkud ste izabrali taj nick) je rekao:

Neprimjerena i u najmanju ruku neozbiljnja objava prema jednom HRVI dragovoljcu koji je zatražio pomoć pravne prirode(koliko opravdano neču ulaziti) pa makar i od osobe koja obnaša dužnost moderatora te kao takva objava ima i određenu "težinu" jer ne iznosi samo svoje mišljenje i savijete već je postavljena ispred kako to vole naglasit "privatnog i pravnog" portala!!!

 

Pa je i nadodao:

prema jednom HRVI dragovoljcu

 

Odakle Vam informacija da je gospodin HRVI i dragovoljac?

 

Nisam ništa napisao zlonamjerno, već kad gospodin napiše više informacija o sebi, ev. bolesti od koje boluje, nadoda ostale podatke te da bi ev. mogao tražiti pravo na ostvarivanje prava na mirovinu, možemo čovjeku kvalitetno odgovoriti.

 

A, Vi gospodine "Plemeniti", ubuduće, moje komentare koji nisu zlonamjerni, a namjera mi je da se ljudi katkada nasmiju i da ovaj podforum rado i sa veseljem pročitaju), nemojte kritizirati, a ako Vam nešto nije po volji, postoji knjiga gostiju pa tamo možete pisati što Vas volja (i da je u skladu sa pravilima ovog portala).

 

I glede gramatike (jopet promašujete slova č-ć, ije i je).

 

Toliko od mene.

 

Nemojte mi slati pm-PORUKE jer ih odmah brišem bez čitanja.

 

:zao:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

citat Mrljavac:

Odakle Vam informacija da je gospodin HRVI i dragovoljac?

 

Pa da ste malo bolje pregledali nedavne objave(što vam je nadam se i dužnost kao moderatora) uočili bi objavu "pojašnjenje" od spidera objavljenu 27.svibnja.2009. u 21"25 ;-)

 

Znam da kritike pogađaju, neke više neke manje ali nemorate to uzimati za osobno...moje također nisu bile upučene u obliku "otrovnih strijela" volim humor (pa makar i crni ali je humor ;-) )ali na prigodnim mijestima.

 

citat Mrljavac:ako Vam nešto nije po volji....

 

E sad meni dosta toga nije po volji ali sumnjam da to mogu riješiti na ovom portalu zato ostavljam za drugu priliku...

 

citiat Mrljavac:I glede gramatike (jopet promašujete slova č-ć, ije i je).

 

Dozvoljavam to mi je prigovarala i moja bivša profesorica Hrvatskog.... :-D

 

Zasad nemam potrebe za slanjem PM poruka!!!

 

Lijep pozdrav!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hmm, to da ste "zreli" za mirovinu morate dokazati medic. dokumentacijom, odnosno, nažalost morate imati nekakvo teže psihofizičko oboljenje, a ranjavanje u nadlakticu teško da može proći na procjeni radne sposobnosti.

 

S obzirom da ste ranjeni, prošli ste i određenu vrstu stresa PTSP pa ne bi bilo zgoreg da prvo ishodujete ratni put, odete kod psihologa i psihijatra te pokušate i od njih dobiti određenu dokumentaciju koja bi Vam svakako pomogla prilikom procjene radne sposobnosti i ev. odlaska u invalidsku braniteljsku mirovinu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

spider je napisao:

u mirovinu nisam mogao jer su mi pojedini doktori rekli da sam premlad naime ja samm 1972 .

 

...nema veze koje ste godište, ako komisija hzmo-a na vještaćenju odluči da je kod vas iz nekog razloga ( bolesti ) nastupila profesionalna ili opća nesposobnost za rad oni vas šalju u mirovinu, ako pak ocjene da ste ipak još sposobni za rad tada vas ne šalju u mirovinu...

 

...osobno sam 1974 god., pa su me ipak na osnovu liječničke dokumentacije proglasili nesposobnim za rad i poslali u mirovinu ( i to još prije više od 2 godine ) , a poznajem i još neke moje vršnjake koji su išli zajedno samnom u srednju školu a kasnije bili i u ratu ( specijalna jedinica policije mup-a ), a koji su danas isto umirovljeni...

 

...obratite se svom doktoru opće prakse neka vam sastavi prijedlog za vještaćenjem i prikupite i ostalu dokumentaciju ( liječničke nalze , staus branitelja, status hrvi-a, ratni put i drugo ) te predajte na urudžbeni u područnu službu hzmo i čekajte da vas pozovu na vještačenje, a nakon vještačenja čete znati ostalo...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Eto poslije malo uporosti dobili ste dva kvalitetna odgovora od gospode Mrljavca i Kompe te iste potpisujem.

 

Također godine su nebitne u ovom slučaju (nedajte se isprovocirti na takove površne primjedbe) naime znam za slučajeve da je nekolicina pripadnika nakon "Bljeska"i "Oluje" 1996. godine umirovljena sa nepunih 23.godine!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

imam ja pitanje na ovo:meni je još krajem 92. na 93. ustanovljena aktivna tbc koju sam prebolio i bio poslije na IK-i u Tvrtkovoj(negdje 94.ili 95. i predloženo mi je tada da idem u mirovinu(imao bi oko 40 % invaliditeta).

Međutim,ja sam se oporavio koliko-toliko i vraćen sam na posao(nisam htio ići u mirovinu tada jer sam imao 22 godine-kažem ja:moja greška možda)i meni su priznata ograničenja da ne mogu dosta tih stvari obavljati,međutim nije se baš puno njih uopće obaziralo na to(mislim na sustav i neke nadređene)tako da sam morao raditi sve što mi se reklo u strahu da ne izgubim posao.Jučer mi je na vještačenju u Mirovinskom rečeno da imam ograničenja(potvrđeno?!!-za njih to vrijedi) a da nemam kao invalidnost iz rata(imam potpisano i potvrđeno da je bolest posljedica OBNAŠANJA DUŽNOSTI U HRVATSKOJ VOJSCI) tako da se nisam htio svađati oko toga nego sam htio to civilizirano riješiti,a ne vikati i svađati se ko neki jer znam da od toga nema baš koristi.rečeno je da uvažavaju ta ograničenja(znači tjelesno oštećenje pluća uslijed bolesti).

pitao sam za rvi mobms i rečeno je da ne uvažavaju od 2005.zbog bolesti,ali ja kao dvo nisam nikad podnosio zahtjev za to jer su mi stalno govorili da to ne mogu jer sam još uvijek djelatni.došao sam poslije kod njih sa rješenjem o časnom otpustu koje sam dobio u 4.mj.ove godine i sad su rekli da svakako prikupim papire i podnesem zahtjev za rvi.mislim da će odbiti zbog famoznog zakona iz 2005.Ne znam da li ima još netko sa istim ovakvim oboljenjem,TBC na ovom forumu koji je uspio proći ovu proceduru i da je danas u mirovini na osnovu toga-MOLIM POMOĆ jer vidim da nešto nedostaje u cijeloj toj priči.

Da li ograničenje podrazumijeva nastalu invalidnost ili je to samo neka oznaka za nešto što bi trebalo značiti smanjenu radnu sposobnost???Kome se žaliti i što pokrenuti dalje?Očekujem to rješenje kroz možda 2 tjedna pa ću objaviti sve što točno piše.

 

Pozdrav svim Sokolovima,Tigrovima,Paucima;Kunama i Gromovima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija