Jump to content

nasljedstvo


mareemili

Preporučene objave

Baka ima dvije kuće i 5 nasljednika.Jedna je darovana meni cijela. a druga je darovana ostalim 3 nasljednika. 5 nasljednik je dobio pola kuće ove druge ali od strane djeda kad je umro. Sad me zanima dali oni svi mogu tražiti nužni dio od ove kuće šta sam ja dobio u potpunosti ili ne? Pošto su oni dobili dio iz one dr kuće. Da napomenem imam izvan bračnu suprugu i dijete i zajedno ulažemo u kuću ( trebalo je puno posla u njoj napraviti). i ako imaju pravo na nužni dio dali se to gleda kao vrijednost kad je kuća darovana ili koliko će vrijediti kad baka jednog dana umre. kakva prava ima moje dijete i supruga u tom slučaju. Zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad baka jednog dana umre, na njenoj ostavinskoj raspravi onaj (nužni) nasljednik koji smatra da mu je tim darovanjima povrijeđen nužni dio, može zatražiti nužni dio.

Osim toga onaj tko smatra da je na dar dobio manje od drugih, može tražiti da se svakom darovanom nasljedniku uračuna darovano u nasljedni dio. Time se među svim nasljednicima postiže ravnoteža i jednakost.

Dar se procjenjuje prema stanju kad je bio darovan, a prema vrijednosti na dan smrti. Zato sve što ulažete imajte dokumentirano.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija