Jump to content

nužni dio


mareemili

Preporučene objave

Ispričavam se što opet ponavljam isto pitanje ali mi nešto nije jasno ako mi možete opet pojasniti. Da ne ponavljam sve stvar je ovaka kuća koju je brat dobio nasljeđivanjem htio je darovati meni(sestri) ali zbog poreza darovao je baki a baka automatski meni, sve u istom danu riješeno. Pošto baka ima još nasljednika dali oni mogu jednog dana tražiti nužni dio ili uračunavanje dara (pošto je baka imala u vlasništvu samo jedan dan tu kuću i nije vadila vlasnički list) bez obzira na to dali oni imaju ikakva prava na kuću recimo dali je to isto kao da ju je baka imal godinama u vlasništvu? Zahvaljuem puno na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prtpostavljam da ni baka nije upisala vlasništvi što je dobila daravnim ugovorom a ni vi?

Pa ako bakino vlasništvo nije uknjiženo, nije vam mogla darovati nešto što nema.

 

Tako da, ako se upis vlasništva bake teortski može ishodoiti u jednom danu( a ne može zbog procedure), nebitno je koliko dugo je baka bila vlasnica nekretnine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim u biti da se radilo o par dana sad se više ne sječam bilo je prije par godina. ali ja vlasnički imam sve uredno. A kako se mogu osigurati da jednog dana nebi došlo do uračunavanja tog dara? Tj dali se ikako mogu osigurati?

I još jedno pitanje pošto su ti ostali nasljednici isto dobili dar ( jedna nekretnina se dijelila na sve) dali oni svejedno mogu tražiti nužni dio od ovoga što sam ja dobila darovanjem?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija