Jump to content

Kako vratiti pravo na zdravstveno osiguranje?


TheLion

Preporučene objave

Imam 25 godina i bez zdravstvenog sam ostala prije dvije godine i 3 mjeseca. Pošto mi je boravište u drugom gradu (a istovremeno sam radila posao "na crno") nisam se prijavila niti na burzu, niti na hzzo u roku od 30 dana.

Zbog tog roka sam izgubila zdravstveno i sada bih ga htjela vratiti. Radim povremeno bez prijave i studiram izvanredno i niti po kojoj osnovi ne mogu ostvariti osiguranje. Zanima me kako funkcionira to sa prijavom radnog odnosa i otkazom nakon mjesec dana. Moram li dobiti otkaz od poslodavca ili mogu sama dati otkaz? Brine me taj upis otkaza u radnu knjižicu, jer bi mi mogao naštetiti kod traženja posla u budućnosti. Molim vas za savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovako..taj sisem funkcionira da vas netko prijavi na minimalno 7 dana kao pomoćnog radnika. Neđite nekoga tko ima firmu ili tako nešto. Dogovorite se da vi platite doprinose ako se radilo o fiktivnom radnom odnosu. Nakon isteka tog potrebnog roka jednostavno se odjavite -ne radi se o nikakvom otkazu! I odete na Zavod za zdravstveno osiguranje i onda dobijete osiguranje na 4 godine.

 

Tako se to radi, ali za vaše dobro ako radite na crno, bilo bi najbolje da prestanete raditi tako jer vam ne ide ni mirovinsko osiguranje i nemate nikakva prava u slučaju nezaposlenosti. Još je najmanja stavka to to nemate zdravastveno. Ovako ste potpuno NEZAŠTIĆENI.

 

Ako baš ne možete ili ne želite prestati raditi na crno savjetujem vam da si uplaćujete zdravstveno i mirovinsko-to je najsigurniji put bez "muljaža".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija