Jump to content

Ostavinka rasprava nije provedena


Mati77

Preporučene objave

Poštovani !

Treba otići u matični ured i zatražiti smrtovnicu ,te po ishođenju smrtovnice u kojoj bi trebali biti navedeni nasljednici ( Vi kada budete tražili smrtovnicu dati ćete izjavu o nasljednicima za koje Vi znadete ).

Sa smrtovnicom otići ćete na sud mjesta gdje se nekretnine nalaze i ispuniti zahtjev za pokretanje ostavinskog postupka . Sud raspoređuje predmet najbližem Javnom bilježniku i dalje ide sve preko Javnog bilježnika ,koji je povjerenik suda . Ako je dioba nekretnina sporna tada Javni bilježnik vraća predmet sudu te će se ostavinski postupak rješavati pred nadležnim sudom.

 

Prije svega morate provjeriti u matičnom uredu da li su dostavili smrtovnicu sudu , ako jesu vidjeti što se dešavalo dalje . Postoji mogućnost da je ostavinski postupak proveden a da Vi kao nasljednik niste spomenuti, niti pozivani ?

 

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako niste nasljednik umrle osobe, nego imate neki drugi interes da se to provede, onda je - zbog neujednačene prakse sudova u takvim slučajevim - sigurnije da zatražite od matičnog ureda da oni dostave smrtovnicu sudu, kao što po zakonu i jesu obavezni (naravno, ako to već nisu učinili). Ako Vam kažu da će to učiniti, obavezno provjerite nakon nekog vremena (recimo mjesec dana) da li su to doista i učinili. S admnistracijom nikad dosta opreza.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija