Jump to content

tv pretplata


maniac

Preporučene objave

Pozdrav!

Prije 1,5 mjeseca mi je upao inkasator i zastrašio me da moram odjednom platit 5 pristojbi ili će mi napisat prekršajnu prijavu. Budući da nemam s tim iskustva, a i nisam htjela da gazda stana ima problema, ja mu platila. U međuvremenu mi je otuđen tv prijamnik i ja sam ga odjavila, čuvam potvrdu o preporučenoj pošiljci i povratnicu. Nedavno mi došla uplatnica za ovaj mjesec, ali na krivo ime, kreten inkasator mi krivo ime prepisao s osobne, sad me zanima da li će mi uvažit odjavu (koja je ovjerena kod javnog bilježnika na temelju osobne, na moje pravo ime)? to je ipak njihova greška, a ne moja. :misli:

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Ne može vam nitko u stan upasti bez pisanog sudskog naloga (osim u slučajevima definiranim ZKP-om i još nekim propisima). Da bi vam napisao prekršajnu prijavu mora ući u vaš stan sa ovlaštenim policijskim službenikom i SUDSKIM NALOGOM koji će napraviti zapisnik i time dokazati da vi posjedujete TV. Tko će mu izdati takav nalog za upad u vaš stan? Nitko. Bez dokaza da vi posjedujete TV nema ni prekršaja. S time da biste po Zakonu o HRT-u pristojbu trebali plaćati na sve što prima radio signal (auto radio, mobitel s ugrađenim radio, pa i toster koji je prerađen da prima signal - što električar može napraviti za 2 sata). HRT na ovakav barbarski način ubire oko 1 mlrd KN godišnje. U civiliziranim društvima se javna televizija financira 100% iz državnog proračuna. Zašto HRT emitira reklame? To je 1. i osnovno pitanje. Dok god na HRT-u vidim jednu jedinu reklamu, ništa od pretplate. Nek vam stave soli na rep.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

kiki2329 je napisao:

U civiliziranim društvima se javna televizija financira 100% iz državnog proračuna. Zašto HRT emitira reklame? To je 1. i osnovno pitanje. Dok god na HRT-u vidim jednu jedinu reklamu, ništa od pretplate. Nek vam stave soli na rep.

 

 

Evo da ne otvaram novu temu, mi mozes kiki reci sta mislis o ovome http://vinkovci.com.hr/vijesti/hrvatska/kako-otkazati-pretplatu-za-hrt/

 

Nebi ni ja htio placat pretplatu samo zato jer su lopovi pa ako moze savjet kako da se rijesim toga i da ne dobijem kaznu neku..

radje cu si uzet digi ili total tv i imat hbo paket programa za te pare nego sto cu jednom pogledat ligu prvaka na hrt-u.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

smatram da je puno bolje odjaviti RTV predplatu zbog kvara na prijemniku ,koji se ne isplati zbog cijene popravljati.

ako možeš nabaviti potvrdu o rashodu (uništenju )uređaja, od RTV mehaničara koji ima prijavljen obrt,te istu pošalješ HRT-u

 

propast stvari -presude na stranicama suda (Kc,Vž,Vt ...)

po Zakonu o obveznim odnosima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

evo situacije:

 

dođe ti čovjek u dvor, "dobar dan, ja sam iz unutarnje kontrole struje, molim moram pregledati kuću zbog rasporeda utičnica"....pokaže ti neku iskaznicu, i ti ga pustiš...naravno, on te pokrade jer je to maskirani lopov...

 

znaći ti bi pustio bilo koga u kuću tko ti nekakav papir pokaže? onda puštaj, kad te opljačkaju nemoj kukati..

 

isti vrag je sa hrt-om, ne može tebi netko doći i mahati sa iskaznicom i tražiti pristup u kuću?!?!? ljepo ga otprati od kuda je i došao,ako bude nasilan, spomeni policiju, ako treba i zovi..oni će to riješiti po kratkom postupku...

 

nitko tebi na silu ne može u kuću,čak ni policija bez sudskog naloga!

 

ako ti krene kvocati da si potpisao na odjavi da ih puštaš,reci im neka to sud prosudi u njihovo ime, jer taj papir je ko da si guzicu obrisao.

a javni bilježnik ovjerava potpis, ne sadržaj.

 

pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na toj hrt-ovoj izjavi o odjavi prijamnika pise, osim vasih osobnih podataka i adrese gdje je prijamnik, i broj vaseg televizora ili tako nesto koja se nalazi na onoj uplatnici koju dobijate kad placate.

Cuvajte potvrdu o preporuci povratu prijamnice. I za svaki slucaj ako niste napravili preslik te izjave kod biljeznika, zapisite negdje kad ste to ovjeravali i kod kojeg biljeznika. Uvijek to mozete poslije isceprkati kod tog biljeznika, zlu ne trebalo...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija