Jump to content

Obrazloženje presude


STress

Preporučene objave

Ukratko...

 

Ovršna presuda za iseljenje postala je pravomoćna početkom 1996. Ovrha je trebala biti provedena u travnju iste godine, no Županijski sud u Zagrebu donio je odluku o suspenziji ovrhe zbog donošenja Zakona o najmu stanova. Tri godine poslije, (ilegalni) korisnik stana je podnio tužbu za priznavanje statusa zaštićenog najmoprimca, iako ne ispunjava nijedan od uvjeta iz čl. 8. Zakona. Županijski sud je donio presudu kojom mu taj status ne priznaje, no...

 

U obrazloženju presude sutkinja donosi odluku kojom nalaže vlasnici stana da korisniku osigura zamjenski smještaj pod istim uvjetima pod kojima koristi predmetni stan - de facto, pod uvjetima zaštićenog najma. Contradictio in adiecto, no svi potonji pokušaji ovrhe (pa tako i ovaj zadnji) pali su u vodu zbog spornog pasusa u obrazloženju. U međuvremenu je došlo i do promjene okolnosti (smrt podnositelja tužbe), no spomenuta odluka i dalje stoji postojano kano klisurina.

 

Postoji li ijedan sudac koji je sposoban uvidjeti nonsens i koji je spreman presuditi po slovu zakona?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija